GündemEğitim

1 Eylülde Okullar Açılmalı

1 Eylülde Okullar Açılmalı

Eğitim Sen Balıkesir Şube Başkanı Halil İbrahim Kilciler 1 Eylülde okulların açılmasının önemine değindi. “Okullarımız bir dönem daha kapalı kalırsa, bir nesli kaybederiz. Bu yüzden okullarımız derhal açılmalıdır” Dedi.

Maske-Mesafe-Hijyen kuralına bağlı kalınması gerektiği vurgusu yapan Kilciler,”mutlaka sınıflardaki mevcutlar 20 öğrenciyle sınırlandırılmalı. Diğer öğrenciler için yeni derslikler yapılmalı veya sınıf olmaya elverişli binalar kiralanarak yeni derslikler yaratılmalı.Bu derslikler için oluşacak öğretmen ihtiyacı yıllardır atama bekleyen eğitimcilerden karşılanmalı.Ders süreleri kısaltılıp, sınıfların havalandırması sık sık yapılmalıdır. Sınıf olarak kullanılmaya elverişli olmayan yetersiz aydınlatma ve havalandırmasız bodrum katı, ardiye gibi ayrıca mekanların sınıf olarak kullanılmasına son verilmeli”dedi.

12 Yaş Üstü aşılama şart

“Eğitim dizgesi içerisinde bulunan tüm kişiler(12 yaş üstü öğrencilerimiz dahil) mutlaka aşılanmalı.MEB bütçesi yeniden oluşturulmalı ve ek bütçe tahsis edilmelidir. Bütçenin kara delikleri kapatılmalı, gerekirse Genel Müdürlüklerden veya başka bakanlıklardan kaynak aktarılmalı.Bakanlık yetkililerini okullarımızdaki önlemleri hızlıca almaya ve yüksek dikkate davet ediyoruz. Okullar emirle değil, aklın ve bilimin ışığı doğrultusunda açılmalı. Okullarımız açılmalı. Bir nesli tümden kaybetmeye ayrıca artık tahammülümüz yok.”Nursima Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu