Gündem

1 MAYIS COŞKUSU

Balıkesir’de 1 Mayıs kutlamaları Kuvayi Milliye Meydanı’nda KESK, Eğitim-İş, CHP, Emekliler Derneği, memurlar, öğrenciler, işçiler, emekliler, sivil toplum örgütleri temsilcilerinin katıldığı etkinlik ile kutlandı. Kutlamalar renkli görüntülere sahne oldu.

 

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarına katılmak için Çarşamba Pazarında toplanan KESK, Eğitim-İş, CHP, Emekliler Derneği, memurlar, öğrenciler, işçiler, emekliler, sivil toplum örgütleri temsilcileri sloganlar ve marşlar eşliğinde Mehmetçik Caddesi’nden Kuvayi Milliye Meydanı’na kadar kortej halinde yürüyüş yaptılar.  Geniş güvenlik tedbirinin alındığı 1 Mayıs kutlamalarında vatandaşlar alana girerken üst araması yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Tertip Komitesi adına açıklama yapan Abdurrahman Bulut, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

“HAK HUKUK ADALET DEMEK İÇİN ALANLARDAYIZ”

Bulut, “İki yıldır ülkenin OHAL ve KHK’larla yönetilmesine, meclisin baypas edilerek işlevsizleştirilmesine, bakanlar kurulunun yerine Cumhurbaşkanının kararlarıyla yönetilmediğimiz özgür demokratik bir Türkiye istiyoruz demek için alanlardayız. Ülkedeki cezaevlerini hak arayanlarla dolduran, ülkeyi baskı ve tehditle açık cezaevine çeviren, hukukun değil verilen direktiflerin kararları etkilediği, yargı mensuplarının cüppelerini iliklemedikleri. Yasama, yürütme ve yargının tek ağızda toplandığı, fermanla yönetilen bir ülke istemiyoruz, Hak – Hukuk – Adalet demek için alanlardayız. Milletvekillerinin tutuklanmadığı, seçilmişlerin yerine kayyumların atanmadığı, gerçekleri yazan gazetecilerin tutuklanmadığı, gazetelerin, tv kanalların keyfi kapatılmadığı, insanların sosyal medya paylaşımları nedeniyle gözaltına alınıp tutuklanmadığı bir ülke için alanlardayız” dedi.

“EĞİTİMDE EŞİTLİK İSTİYORUZ”

Konuşmasında eğitim sorunlarına da değinen Bulut konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Eğitimin, sağlığın herkes için parasız ve eşit yararlanılır olması, okulların nitelikli niteliksiz diye ayıran Milli Eğitim Bakanına, eğitim emekçilerine getirilen performans ve sınav dayatmasına hayır demek, kamu emekçilerinin tümünün sözleşmeli yapılmak istenmesine dur demek, dinselleştirilmiş dindar kindar nesiller yetiştirmeyi ana ilke yapmış eğitim sisteminin, üniversitesi üniversite olmaktan çıkarılan bütün enerji ve işlevleri sadece iktidarın amaçlarına indirgenmiş laik. bilimsel kazanımları hızla tasfiye edilen öğrenciler, eğitimciler, akademisyenler için alanlardayız.

Zarar ediyor yalanıyla peşkeş çekilen şeker fabrikalarının ihalelerinin iptal edilmesi için tüm gücümüzle çalışacağımızı haykırmak için, işçilerin, emekçilerin hak almasını engellemek için, grevlerin yasaklanmasında OHAL’in kullanıldığını söyleyen Cumhurbaşkanına grevin bir hak olduğunu ve grevleri engellemenin işçi düşmanlığı olduğunu hatırlatmak için alanlardayız.

Açlığa, sefalete terk edilen emeklinin taleplerini haykırmak için, Büyükşehir Belediyesinin, belediye paylarını ödemediği için 3 aydır maaşlarını alamayan Erdek belediyesinin işçilerinin sesi olmak için alanlardayız.”

“KAMU EMEKÇİLERİNİN HAKLARI İADE EDİLSİN”

OHAL ve KHK’ları da eleştiren Bulut, “Her gün yeni yolsuzlukların ortaya çıktığı ve üstü örtülen 17-25, Zarraf, Halkbank, Man Adası, köprüde yaşanan vurgunu, soygunun sorumluları hesap verinceye kadar takipçisi olacağımızı bir kez daha haykırmak için alandayız.

Karaman’da, Dikili’de cemaat yurtlarında, kuran kurslarında tecavüze tacize uğrayan çocukların, Aladağ’da izinsiz açılan cemaat yurdunda yanarak can veren kızlarımızın sesi olmak için, Soma’da, Ermenek’te, Kozlu’da, Torunlar İnşaatta, Tuzla’da patronların aşırı kar hırsı, iş güvenliğinin sağlanmaması nedeniyle iş cinayetlerinde kaybettiğimiz emekçilerin katillerinin cezalandırılması için, barış istedikleri için ihraç edilen akademisyenler, Cumhurbaşkanının talimatıyla tutuklanan Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin yanında, üniversitelerdeki ilerici kadroların tasfiye edilmesi amacıyla bölünmeye, parçalanmaya hayır diyen akademisyenlerin ve öğrencilerin günlerdir sürdürdükleri direnişlerinin yanında olduğumuzu haykırmak için, 15 Temmuzu fırsata çevirerek ilan edilen OHAL ile ve KHK’larla 118 bin kamu emekçisi haklarında adli. idari hiçbir işlem yapmadan ihraç edilmiştir. Keyfi ve hukuksuz bir şekilde ihraç edilen kamu emekçilerinin derhal görevlerine dönmesini talep etmek için, işsizliğin, yoksulluğun, güvencesizliğin pençesinde kendisine şehitlik ve gazilikten başka bir gelecek sunulmayan gençler için, işimize ekmeğimize, özgürlüğümüze sahip çıkmak için insanca yaşam ve demokratik bir Türkiye için mücadele etmeye var mısınız?

Özlediğimiz ülkeyi yaratmak bizim kararlılığımızla ve mücadelemizle olacaktır. Hızla diktatörlüğe doğru giden ülkede, tek adam rejimiyle yönetilmek istemeyen bizler çoğunluğuz biz halkız biz haklıyız.” diye konuştu.

Kutlamalar konuşmaların ardından halayların çekilmesi ile sona erdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu