1 Ocak 2025’te Başlayacak
Aile Hekimleri Hastanelerden Doğrudan Tetkik İsteyebilecek

1 Ocak 2025’te Başlayacak
Sağlık Bakanlığı, birinci basamak sağlık hizmetleri ile ikinci ve üçüncü basamak sağlık hizmetleri arasındaki dijital entegrasyon çalışmalarını tamamladı. 1 Ocak 2025 itibarıyla tüm illerde uygulanmaya başlanacak bu sistemle, aile hekimleri hastanelerden doğrudan tetkik talep edebilecek.

Dijital Entegrasyonla Aile Hekimlerinden Hastanelere Direkt Tetkik Talebi
Yeni sistem sayesinde, aile hekimleri, hastalarının röntgen, mamografi, INR testi gibi tetkiklerini doğrudan hastanelerden talep edebilecek. Hastalar ise hastaneye gitmeden tetkiklerini yaptırabilecek ve sonuçlar aile hekimlerinin ekranlarında görüntülenebilecek. Ayrıca, aile hekimleri, kendilerine kayıtlı hastalar için MHRS üzerinden hastane muayene randevuları oluşturabilecek.
Aile hekimlerinin sevk ve hekim notu oluşturabileceği sistemde, hastalar hastaneye başvurduktan sonra ikinci ve üçüncü basamaktaki hekimler, aile hekimlerine geri bildirimde bulunabilecek. Bu bilgiler, aile hekimlerinin sağlık bilgi yönetim sistemi ekranlarına düşecek.

Hastane Tetkikleri Dijital Olarak Talep Edilebilecek
Laboratuvar tetkikleri ve görüntüleme tetkikleri için, aile hekimleri hastalarına benzersiz bir e-Nabız kodu verecek. Bu sayede hastalar hastaneye gidip tetkiklerini yaptırabilecek ancak hastaneye tekrar başvuru yapmalarına gerek kalmayacak. Ayrıca, Sağlıklı Hayat Merkezleri aracılığıyla danışmanlık hizmetleri de dijital olarak sağlık bilgi yönetim sistemine entegre edilecek.
Sağlık Bakanlığının bu dijital entegrasyonu, sağlık hizmetlerinin daha hızlı ve etkili bir şekilde sunulmasını amaçlıyor. Vatandaşlar, sağlık bilgilerine e-Nabız profillerinden ulaşabilecek.
İHA
Başöğretmenlikte 20 Yıl Şartı Netleşti