Gündemİlçe Haberleri

10 Aralık’ta şadırvan restorasyonu başlıyor

10 Aralık’ta şadırvan restorasyonu başlıyor

 

Şehrin tarihine tanıklık eden yapıları restore ederek geleceğe kazandıran Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 19. yüzyılda inşa edilen Ali Hikmet Paşa Meydanı’ndaki şadırvanı eski ihtişamına kavuşturacak olan projeyi 10 Aralık tarihinde başlatıyor.

 

 

Şadırvan, 31 Aralık 2022 tarihinde yeniden göz kamaştıracak bir hale gelecek. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi Zağnos Paşa Meydanı çevresinde gerçekleştirdiği düzenleme ve sağlıklaştırma çalışmaları kapsamında; Karesi İlçesi Ali Hikmet Paşa Meydanı’nda bulunan tarihi şadırvanın restorasyonu 10 Aralık 2022 Cumartesi günü gece saat 22.00’da başlıyor.

Gunumuzdeki Hali
 Bozulmalar Mevcut
  • Sekiz parçadan oluşan mermer levhayla çevrelenen, her mermer levha üzerinde ikişer döküm bataryanın bulunduğu 70 santimetre derinliğindeki şadırvanda bozulmalar vardı. Aynı zamanda aslına uygun olmayan bir takım değişikliklerin olduğu şadırvanın özgün halinde ise sekiz mermer kaideye oturan sekiz ahşap sütun üzerinde iki kademeli bir üst örtü ve kubbe bulunuyor.

Proje Gorseli 1 Scaled

GEÇMİŞTEKİ GİBİ OLACAK

  • Şadırvanın restorasyon projesi, yapıldığı döneme ait fotoğraflarından belirlenen özgün görünümünden yola çıkılarak hazır oldu. Özgün formu tespit edilerek tüm detaylarıyla aslına uygun şekilde yeniden restoresi gerçekleşecek olan şadırvana tıpkı yapıldığı dönemde olduğu gibi kubbe de olacak. Büyükşehir Belediyesi, çalışmalara kısa süre içerisinde başlayacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu