GündemDünyadan HaberlerEğitim

10 Yabancı Ortakla Dünya “Müziği Yakala”dı

10 Yabancı Ortakla Dünya “Müziği Yakala”dı

İngilizce olarak yürütülen ve Aralık ayında başlatılan uluslararası eTwinning projesi “Catch The Music (Müziği Yakala)” Avrupa’dan tam 7 farklı ülke 10 yabancı ortağın katılımıyla sürdürüldü.

Ülkemizden faklı illerdeki 9 öğretmenin katılım sağladığı projede müzik ve İngilizce bir araya getirilerek öğrenciler için pandemi döneminin olumsuz etkilerini uzaklaştıracak ve ayrıca onları her yönden geliştirecek birçok etkinlik yapıldı.

Farklı Konular Müzikle Tartışıldı

Projede olan ülkeler; Türkiye (9), Litvanya (2), Gürcistan (2), Romanya (2), İspanya, Yunanistan, Malta, Sırbistan. Uluslararası bu proje 5 – 19 yaş aralığını kapsıyor. Projenin amacı; farklı yaş gruplarını müzik, İngilizce ve ayrıca akran eğitimi ile buluşturmak, farklı konuları müzikle tartışmak. İngilizceyle çocukların kültür dünyalarını zenginleştirmek, müziğin dilini kullanarak farklı kültürlerle konuşmak ve ayrıca kendimizi müzikle ifade etmek. Müziğin insan zekâsı üzerindeki etkisini çalışmalarımızla ortaya koymak. Öğrencilerin hayatlarına müzikle dokunup ‘ben de yapabilirim’ fikrini benimseterek başarı duygusunu hissettirmek. Öğrencilerin keşfedilmeyi bekleyen yeteneklerini ortaya çıkarmak ve ayrıca müzik etkinlikleri üretmek olarak belirlendi.

Kültür Dünyasına Zenginlik Katıldı

Daha önce öğrencilerini yurt dışında 6 ülkeye götüren (Almanya, Gürcistan, Kazakistan, Fransa, Hollanda, Belçika), 2016 yılı Yetenek Sizsiniz yarışmasında grubu “Hayatın Ritmini Yakala” ritim grubuyla şampiyon olan ve 628 konser veren, pandemi sürecinde “Uzaktan Orkestra” kuran proje ortaklarından Balıkesir/Kepsut 125. Yıl Yatılı Bölge Ortaokulu müzik öğretmeni Nuri Dağdelen; “bu projeyle farklı kültürlerdeki öğrencilerin bir araya gelmesini, kültür dünyalarının zenginleşmesini sağladık. Pandemi sürecinde öğrencilerin hayatına renk katan projemizle müziği her yönden yakaladık ve hayatımıza kattık. Gerek ritimle gerek beden perküsyonuyla gerek diğer ortak çalışmalarımızla. Dolu dolu ve her yönden faydalı bir proje oldu. Ortaklarımızla ve ayrıca öğrencilerimizle çok güzel etkinlikler yaptık.” dedi. Nursima Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu