Gündemİlçe Haberleri

100 Yaşındaki Ölü Caretta Caretta Sahile Vurdu

Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Sarımsaklı sahilinde bugün sabah saatlerinde yürüyüş yapan vatandaşlar, üzücü bir manzarayla karşılaştılar. Ayvalık Sahiline vuran bir ölü Caretta Caretta kaplumbağası bulundu. Uzmanlar, bu Caretta Caretta'nın yaklaşık 100 yaşında olduğunu tahmin ediyor.

100 Yaşındaki Ölü Caretta Caretta Sahile Vurdu

100 Yasindaki Olu Caretta Caretta Sahile Vurdu 1
100 Yaşındaki Ölü Caretta Caretta Sahile Vurdu

“Bunlar maksimum 160 kilo kadar büyüyebiliyorlar”

Konuyla ilgili olarak Su Bilimleri Uzmanı Nedim Kartal, Caretta Caretta’nın yetişkin bir birey olduğunu belirtti. Kartal, “Bunlar maksimum 160 kilo kadar büyüyebiliyorlar. Muhtemelen erkek bir birey. Benim de izlediğim videoda gördüğüm kadarıyla şimdi sadece ağlara takılmakla ölme ihtimalleri çok zayıf. Neden derseniz, yumurtlamak dışında zaten karaya hiç çıkmıyorlar. Çok uzun süre deniz altında kalabiliyorlar” şeklinde konuştu.

“Dış etkenlerle de olma ihtimali var”

Kartal, Caretta Carettaların korunduğunu vurgulayarak şunları ekledi: “Dış etkenlerle de olma ihtimali var. Yani ağa takılmakla o kadar tahribat olacağını düşünmüyorum. Bizim bu bölge Caretta Carettaların yumurta bırakması için yeteri kadar sıcak değil, yumurta alanları yok. Ayvalık geçiş güzergahında bulunuyor. Bu bölge onların seyahatleri sırasında geçtikleri bir bölge. O yüzden tek tük denk gelebiliyoruz. Belek kıyılarında eskiye oranla biraz daha popülasyonları artmış ve neslin tükenmesi üzerine alınmış tedbirlerle bayağı bir başarı sağlanmış durumda.

Haber: İHA

Edremit’te Caretta Caretta Görüldü ! Uzmanlar Harekete Geçti

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu