11 Sosyal Medya Fenomenine Tutuklama Talebi
Sosyal medyada canlı yayınlar aracılığıyla kumar oynattıkları iddia edilen 11 fenomen için tutuklama talep edildi.

11 Sosyal Medya Fenomenine Tutuklama Talebi
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Bilişim Suçlar Soruşturma Bürosu’nca yürütülen soruşturma kapsamında, çeşitli sosyal medya platformlarında yayın yaparak haksız kazanç sağladıkları ve kullanıcıları kumar oynamaya teşvik ettikleri iddia edilen 11 sosyal medya fenomeni gözaltına alındı. Şüpheliler, ifadelerinin ardından tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi.
Sanal Devriye Ekipleri “Key Drop” Sistemini Takibe Aldı
Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ekipleri, sosyal medyada yüksek takipçiye sahip bazı fenomenlerin “Twitch”, “YouTube”, “Instagram” ve “TikTok” yayınlarında, “Key Drop” adlı dijital oyun platformu aracılığıyla sanal kutular açarak parasal değeri olan dijital eşyalar kazandığını belirledi. Bu eşyaların gerçek paraya çevrilerek haksız kazanç elde edildiği tespit edildi.
11 Fenomen Gözaltında
Hakkında yakalama kararı bulunan 19 kişiden 11’i polis operasyonuyla gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Tolunay Ören, Eray Can Özkenar, Ferhat Can Dama, Kemal Can Parlak, Ömer Faruk Karataş, Mert Kancefer, Furkan Burak Bayrak, Duru Batır, Necati Akçay, Ferit Karakaya ve İsa Aktaş yer aldı. Zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi.
Yurt Dışında Bulunan Şüpheliler de Var
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 8 şüpheli hakkında da yakalama kararı çıkardı. Bu kişilerden 5’inin yurt dışında olduğu bilgisi paylaşıldı. Hakkındaki işlemler süren diğer şüphelilerin Türkiye’ye dönüş yapıp yapmayacağı merak konusu.
“Key Drop” Oyunu Üzerinden Kazanç ve Teşvik
Soruşturma kapsamında incelenen “Key Drop” sisteminde, kullanıcıların önce para yatırdığı, ardından kutular açılarak dijital ödüller kazandığı ve en değerli eşyanın kazanan kişiye gittiği tespit edildi. Yayıncıların bu süreci canlı yayında izleyicilerle paylaştığı ve oyun sisteminin kumara benzer özellikler taşıdığı belirtildi.
Dijital Eşyaların Değeri Milyonlara Ulaşıyor
Yapılan teknik incelemelerde dijital eşyaların değerinin 1 liradan 10 milyon liraya kadar değiştiği, çeşitli internet siteleri üzerinden bu eşyaların nakde çevrilebildiği belirlendi. Özellikle F.K. adlı bir şüphelinin yalnızca bir videoda 4 bin 426 dolar değerinde dijital eşya kazandığı ve bunları banka hesabına aktardığı tespit edildi.
Bülten