GündemSpor

12. İsmail Akçay Yol Koşusu Heyecanı Başladı

12. İsmail Akçay Yol Koşusu Heyecanı Başladı

 

Mexico City 1968 Olimpiyatları’nda maraton dördüncüsü olarak Türk atletizm tarihine geçen unutulmaz atlet İsmail Akçay adına yapılan yol koşusu, Balıkesir’de 6 Eylül 2020 Pazar günü saat 18:00’de gerçekleştirilecek.

Pandemi tedbirleri kapsamında sınırlı sayıda sporcunun katılacağı 6 Eylül’deki organizasyonda sporcular ilk 100 metreyi maskeyle koşacak.

Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, yol koşusuna 7’si yabancı olmak üzere 380 sporcunun kayıt yaptırdığını söyledi. Avcı, bu sene genel klasmanda ilk 6’ya giren kadın ve erkek sporcular ile erkeklerde 9, kadınlarda 9 yaş kategorisinde başarı elde edecek 68 sporcuyu ödüllendireceklerini belirtti.

HERKES AYNI ANDA KOŞAMAYACAK

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar da 6 Eylül’deki koşu için gerekli tüm önlemleri aldıklarını dile getirdi. “Devletimizin, Sağlık Bakanlığı’mızın ve İçişleri Bakanlığı’mızın almış olduğu kararlar çerçevesinde 18 yaş altı ve 65 yaş üstü olmasına rağmen biz bunu biraz daha genişleterek 18 yaş altı ve 59 yaş üstündeki kategorilerin bu yarışma içine alınmamasını ortak bir karar aldık. 9 kategoride bayan ve erkek olarak bu yarışmalar yapılacak. Yarışmaların start noktasında herkes aynı anda çıkış almayacak. Aralıklarla çıkış verilecek.”

Çintimar, çipli sistemle koşulduğu için 15-20 kişi çıktıktan 30 saniye sonra diğer 15-20 kişinin çıkacağını belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:”Bu şekilde bir start sistemi ile en azından insanların birbirine mesafe olarak arayı koyabilmek ve çıkış alanındaki bütün sporcular yarışmaya başlamadan önce çıkış alanına gelinceye kadar ve çıkıştan itibaren ilk 100 metreyi maske ile koşması noktasında ciddi bir telkinimiz var. Onu da inşallah uygulayacağız. Koşan adam mesafe anlamında birbirine 1 metreden fazla yaklaşamaz ama buna rağmen biz risk olmasın diye tedbirlerimizi uygulayacağız.”Hem organizasyon içindeki ekibin hem de belediyelerin gerekli çalışmaları yaptığını vurgulayan Çintimar, alınacak tedbirler kapsamında federasyon olarak ellerinden gelen tüm çabayı sarf edeceklerini vurguladı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu