GündemDünyadan HaberlerEğitim

15 Temmuz Anadolu Lisesi Öğrencilerinden BIGEP Farkındalığı

15 Temmuz Anadolu Lisesi Öğrencilerinden BIGEP Farkındalığı

 

15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi öğrencileri “Renklerin Buluştuğu Nokta” adlı bir  Resim Sergisi açtı. Sergi On Burada AVM’de gerçekleşti.

 

15 Temmuz Lisesinin yaptığı resim sergisi yoğun ilgi gördü. 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi Okul Müdürü Mustafa Uzanç, Görsel Sanatlar Öğretmenleri Cengiz Soku ve Cüneyt Egen rehberliğinde Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi (BİGEP) kapsamında, resim sergisi düzenlendi. Açılan sergi 19 Mayıs 2022 tarihine kadar gezilebilecek.

Uzanç “Resim Meraklıları İçin Resim Atölyesi”

15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi Okul Müdürü Mustafa Uzanç serginin açılışıyla ilgili olarak MERHABA’ya yaptığı açıklamada “Okul olarak renklerin buluştuğu nokta adında bir resim sergisi düzenledik. 2021, 2022 eğitim öğretim yılında okulumuzda resim meraklılarımız için BİGEP kapsamında bir resim atölyesi açtık. Sayın valimizin projeleri doğrultusunda öncelikle bu projelerde emeği geçen Sayın valimize, öğretmenlerimize, öğrencilerimize teşekkür ediyor ve tebrik ediyorum” Dedi.

 

Dsc 0063

 

Müdür Uzanç ,Sosyal Faaliyetlerin Önemine Değindi

15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi Okul Müdürü Mustafa Uzanç  “Okulumuzda yeteneği olan öğrencilerimizi resim yapmaya  teşvik etmek istedik. Akademik başarı mutlaka önemli ancak, öğrencilerimiz akademik başarının yanında sosyal, kültürel, sportif faaliyetlere de yer vererek, birçok çalışmayı yürütebilen bireyler yetiştiriyoruz. Çok değerli resim hocalarımızdan, Cengiz Soku ve Cüneyt Egen atölyede öğrencilerimizin başında durdular. Gördüğünüz gibi harika eserler ortaya çıktı” dedi.

Sanata Olan İlgi Öne Çıktı

Okul Müdürü Mustafa Uzanç “Burada sergileyemediğimiz daha çok çalışmamız var. İlerleyen günlerde bu çalışmaları da sizlere sergilemeyi umuyoruz, spora olan ilgi gibi sanata olan ilgiye de dikkat çekmek istiyoruz. Asıl amacımız bu hem gençlerimizi onore etmiş, çalışmalarımızı sergilemiş oluyor hem de halka bir seyir zevki yaşatmış oluyoruz ”dedi.

 

Dsc 0071

 

Zıt Renklerde Detay

Görsel Sanatlar Öğretmeni Cengiz Soku ise sergiyle ilgili olarak şöyle konuştu: öğrencilerimizle büyük bir performans ile çalıştık, tuval ve strafor gibi çalışmalarımız var. Gayet keyifli ve yorucu bir süreç oldu ancak buna değdiğini düşünüyorum. Yaklaşık 300,350 resim arasından seçerek burada 85 adet resim sergiledik zıt renkler gibi detayları bir arada kullanmaya çalıştık. Öğrencilerimden böyle bir sergi bekliyordum ”

15 Temmuz Şehitler Lisesi Öğrencisi Hasan Karaçam “15 Temmuz lisesi olarak bir resim sergisi sergiledik. Hocalarım ile birlikte resimleri birlikte seçtik.  Ben ve arkadaşlarım güzel olduğunu düşünüyoruz gelenlere keyifli seyirler dilerim” dedi. Sergiyi gezmeye gelen vatandaşlar sergiyi çok güzel bulduklarını ve 15 Temmuz lisesinden hiç beklemedikleri kadar güzel çalışmalar gördüklerini belirtti. Renklerin Buluştuğu Nokta sergisine, Balıkesir Altıeylül Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, AVM Müdürü Murat Sönmez, Okul idareci ve öğretmenleri, öğrenciler ve velilerle birlikte bazı vatandaşlar katıldı. HABER&FOTO: MUHAMMED CAN AKYÜREK

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu