Gündem

15 TEMMUZ VURGUSU MERHABA’YA ÖDÜL

Balıkesir Büyükşehir MERHABA Gazetesi 15 Temmuz Darbe girişimi sonrasında demokrasiye olan bağlılığı nedeniyle takdir gördü. BYEGM tarafından ödül alan MERHABA gazetesi ,dünde Ordu’da düzenlenen İl Kültür ve Turizm Bakanlığının Anadolu Yayıncılar Derneği ortaklığında yapılan Kültür Turizm ve Medya kurultayındaydı.

BALIKESİR BASINI SINAVI GEÇTİ

Ordu’da yapılan Kurultay’da 15 Temmuz ve medya konusu da dile getirildi. MERHABA’nın 15 Temmuz ‘da baskısını bozarak yeni baskı yapması ve 15 Temmuz Balıkesir kitabını yazması il Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş tarafından ‘özveri ve fedakârlıkla bu sınavı geçtiniz’ sözleri ile birkez daha takdir aldı.

TÜRKİYE’NİN ZENGİNLİĞİ

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Anadolu Yayıncılar Derneğince yapılan medya kurultayına 81 il’den yerel medya temsilcileri ve sanatçılar katıldı. Kurultay’da Türkiye tarihi ve kültürel zenginliklerinin tanıtımı ve Ortadoğu ve Kuzey Afrika Ülkeleri( MENA) Karadeniz Turizm ve Yatırım Zirvesi yapıldı.Medya kurultayı gerçekleşti.

BALIKESİR ORDU’DA KONUŞULDU

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Anadolu Yayıncılar Derneğince yapılan medya kurultayına 81 il’den yerel medya temsilcileri ve sanatçılar katıldı. Kurultay’da Türkiye tarihi ve kültürel zenginliklerinin tanıtımı ve 3-5 Mayıs MENA Karadeniz Turizm ve Yatırım Zirvesi yapıldı. Bugün sona eren zirve sonrası çalıştay gerçekleşti.II Ortadoğu ve Kuzey Afrika Ülkeleri(MENA)Karadeniz Turizm ve Yatırım zirvesine medya temsilcileri ve iş adamları katıldı. Ordu’da işadamları ve yatırım planları öne çıktı. 15 Temmuz darbe girişiminin de konuşulduğu kurultayda İşadamlarına Balıkesir’i MERHABA Gazetesi anlattı.

MEDYA KURULTAYI

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş medya kurultayında konuştu. Bakan Kurtulmuş ‘Yaptığınız işin ne kadar önemli olduğunu bilen biriyim. Siyasi hayatım boyunca Türkiye’de yerel medyanın gelişmesi noktasında siyasi olarak verme gayretinde olan birisiyim. Geçmiş dönemlerde çoksesliliğin ortadan kalktığı ve hatta medya aracılığı ile demokrasi karşıtlığının bile özendirildiği alkışlandığı dönemi yaşamış bir ülkedir. Neredeyse darbeden sonra darbecilere şak şakcılık yapan ve Darbenin uygulamalarına kılıflar uyduran medya kuruluşlarını da gördük.’ dedi.

BAKAN KURTULMUŞ ‘ ÖZVERİ VE FEDAKARLIKLA BU SINAVI GEÇTİNİZ’

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, ‘ Son yıllarda zor zamanlarda Anadolu medyası demokrasinin sesi olarak ortaya çıktı.Yerel halkın ihtiyaç ve taleplerini siyaset bağınıda taşıyan büyük bir fonksiyon icra etti. Hertürlü millet ve demokrasi karşıtlarına karşı mücadelesini gösterdi.Bunlardan en sonuncusuda 15 Temmuzda darbe teşebbüsü sonrasında yerel medyanın demokrasiye olan bağlılığıdır.Büyük bir özveri ve fedakarlıkla bu sınavı geçtiniz.15 Temmuz sonrasında göstermiş olduğunuz duruş için tebrik ediyorum. Yerel medya,Anadolu medyasına teşekkür ediyorum.’ifadelerini kullandı. Ordu’da yapılan Kurultay sonrasında MERHABA Gazetesi’nin 15 Temmuz Balıkesir kitabı Bakan Numan Kurtulmuşa imtiyaz sahibi Semra Aman Akyürek tarafından takdim edildi.(Merhaba Haber Merkezi)

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu