Gündem

15 TEMMUZ’U UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ

FETÖ Silahlı Terör Örgütü’nün 4 yıl önce düzenlediği darbe girişiminin yıl dönümü nedeniyle tüm yurtta olduğu gibi Balıkesir’de de geniş katılımlı programlar gerçekleştirildi.

15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü etkinlikleri kapsamında vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları ile demokrasi nöbeti tuttu.

Milli İrade Meydanında düzenlenen anma programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam eden programda Balıkesir Milletvekillerinin gönderdikleri mesajlar okundu.

Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programına Vali Hasan ŞILDAK, Eşi Fatma Nur ŞILDAK’ın yanısıra Garnizon ve 9. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal TURAN ve Eşi Melek Yeliz TURAN, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel YILMAZ, Cumhuriyet Başsavcısı Alpaslan KAPLAN, Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Ertem KÜÇÜK, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter KUŞ, Vali Yardımcıları Mustafa ÇEK, Şükrü KARA, Ergün GÜNGÖR,  Altıeylül Kaymakamı Oktay KAYA, Karesi Kaymakamı Abdülkadir DEMİR,   Balıkesir İl Emniyet Müdürü Hasan ONAR, Balıkesir İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Tarık HEKİMOĞLU, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Karesi Belediye Başkanı Dinçer ORKAN, Şehit Aileleri, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

BALIKESİR NÖBETTE

Balıkesir’in çok büyük bir gurur ile bu nöbete katıldığını ve demokrasiyi sahiplendiğini ifade eden Vali ŞILDAK, Balıkesir’in kendine yakışanı yaptığını kaydetti.

15 Temmuz’da ülkeye kurulan büyük tuzağın halkın iradesi ile bozulduğunu ifade eden Vali Hasan ŞILDAK “Milli birliğimizi ve demokrasimizi hedef alan hain FETÖ silahlı terör örgütü tarafından yapılan kalkışmanın dördüncü yıl dönümü olan bugün, tüm ülkemizde olduğu gibi Valiliğimiz tarafından organize edilen, Milli İrade Meydanında düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Gece boyu coşkulu bir şekilde büyük bir katılım sağlayan tüm Balıkesirli hemşehrilerime şükranlarımı sunarım. Balıkesir her zaman olduğu gibi yine kendine yakışanı yaptı.” dedi.

Balıkesirlilerin 15 Temmuz’u unutmadıklarını, unutmayacaklarını sözlerine ekleyen Vali ŞILDAK, ‘İşte bugün aramızda bulunan ve hemen yanı başımızda oturan değerli Aziz Şehitlerimizin aileleri ile birlikteyiz. 15 Temmuz Şehidimiz Şehit Veteriner Ramazan KONUŞ’un eşi Hacer KONUŞ aramızda.  Bu vesile ile başta 15 Temmuz Şehitlerimiz olmak üzere bu vatan uğruna canını feda eden kanı ile bu toprakları sulayan ve bize vatan olarak emanet eden, o duyguyu yaşatan bütün Şehitlerimizi rahmetle ve minnetle bir kez daha anıyor önlerinde saygıyla eğiliyorum.’ şeklinde konuştu.

Vali Hasan ŞILDAK, Sancak Koşusuna katılan Milli Maratoncu İsmail AKÇAY’ın getirdiği sancağı öperek teslim aldı. Vali ŞILDAK, 81 ilde eş zamanlı olarak yapılan 15 Temmuz ve Şehitleri Koşusunun bitiminde dereceye giren sporculara katılım belgelerini takdim ederek sporcularımıza teşekkür etti.

Hain darbe girişimi gecesi minarelerimizden yükselen ve 15 Temmuz içerisinde ayrı bir yeri olan Sala yine aynı saatte tüm Balıkesir Camilerinde 00.13’te okundu. Program sırasında gösterilen 15 Temmuz’la ilgili videolar izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu