GündemEğitimİlçe Haberleri

15 YAŞINDAKİ 104 EDREMİTLİ ÖĞRENCİ, ÇANAKKALE’DE ONBEŞLİLERLE BULUŞTU

Edremit’in 12 farklı lisesinde öğrenim gören 15 yaşındaki 104 öğrenci, Edremit İlçe Millî Eğitim Müdürlüğünün organizasyonuyla Çanakkale Zaferi’nin 104. yıl dönümünde, okul müdürleri ve öğretmenler refakatinde Çanakkale’ye giderek yaşıtları olan 15’li şehitlerle buluştu.

BENGİ – Değerlerimizle Adım Adım Projesi kapsamında Edremit’te iki yıldır uygulanan Çanakkale gezisine Edremit İlçe Millî Eğitim Müdürü Yusuf Koç, okul müdürleri, öğretmenler, Anadolu Ajansı Muhabiri Hakan Firik, firma sahibi Fatih Ergün ile öğrenciler katıldı.20 Mart Çarşamba günü 06.00’da Edremit’ten hareket eden grup, Rumeli Mecidiye Tabyası, Hastane Müzesi, Çanakkale Şehitler Abidesi, Alçıtepe, Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi, 57. Alay ve Conkbayırı turizm rehberleri eşliğinde gezildi, Çanakkale’de yaşanan olaylar hakkında öğrencilere bilgiler verildi.

Fernur Sözen MTAL Müdürü Ayhan Çelik: “Bu projeyi hazırlayan ve Çanakkale Zaferi’nin 104. yıl dönümünde öğrencilerimize bu güzel imkânı sunan İlçe Millî Eğitim Müdürümüze, özel büro çalışanlarımıza teşekkür ederiz. Vatan uğrunda canlarını seve seve veren şehitlerimizin manevî huzurunda bulunmak ve onlar için minnet duygularımızı sunup dua edebilmiş olmaktan dolayı çok mutluyuz.” dedi.
Fatih İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Mustafa Süs: “İlçe Millî Eğitim Müdürlüğümüzün hazırladığı bu güzel ve anlamlı proje, ilçemizde iki yıldır uygulanıyor. Çok mutlu olduklarını ifade eden öğrencilerimiz için bu gezi çok faydalı oluyor. Bundan sonraki yıllarda da ilçemizin bir geleneği olarak uygulanması bizleri çok mutlu edecektir. İlçe Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Yusuf Koç’a, projede emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.” dedi.

Fatih Ergün: “İlçemiz birçok proje ile adından sıkça söz ettiriyor. Okul idarecilerimiz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz çok güzel işlere imza atıyor. Hatta ilçemizde uluslararası projelerin sayısı da artmaya başladı. Bu işler ekip işidir. Müdürümüz Sayın Yusuf Koç’un da bu başarıda büyük katkısı var, kendisine ayrıca teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizin başarıları bizleri gururlandırıyor. Bizlere de bu güzel gelişmeleri desteklemek düşüyor. Öğrencilerimizi bu kutsal vatanı bizlere hediye eden şehitlerimizle buluşturmuş olmaktan onur duyduk.” dedi.
Edremit İlçe Millî Eğitim Müdürü Yusuf Koç: “Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünde şehitlerimizi ziyaret ettik. Vefa projemiz kapsamında Çanakkale Zaferi’nin 104.yılında 12 lisemizden 104 onbeşli öğrencimizle tarihi yarımadaya yaptığımız gezi bu yıl da son derece olumlu geçti. Öğrencilerimizin yüzde sekseninin ilk kez gittiği Çanakkale gezisinde savaşın yaşandığı mekânlarda öğrenci, öğretmen ve okul müdürleri adeta o yılları tekrar yaşamışcasına duygu dolu anlar geçirdiler. Çanakkale Savaşı, öz yurdunu korumak için şahlanan yaralı bir ulusun, sayı ve maddi açılardan üstünlüğü tartışılmaz olan düşmanlarını yenerek, onları hüsrana uğrattığı bir savaştı. Ölümün her an kol gezdiği Çanakkale siperleri ise destanlaşan öykülerin mekânı oldu. Bu durumuyla dünya harp tarihlerine geçmiş ve Türk tarihine de altın harflerle yazılıp Türk’ün kahramanlık ve şeref abidesi olmuştur. Cephede savaşmak kadar olmasa da savaşın, zaferin ve tarihin manasını çocuklarımıza aktarmak da son derece önemlidir. Tarihimizde önemli dönüm noktalarından biri olan Çanakkale ruhunu kaybetmemek gerekir. Öğrencilerimizle Çanakkale’ye gidip o ruhu çocuklarımıza anlatmak istedik. Bu düşünceyle Çanakkale Zaferi’nin 104. yıl dönümünde, 15 yaşındaki 104 öğrencimizi, saygı ve minnet duygularını iletmeleri için Çanakkale’de kendileriyle aynı yaşlarda vatan uğrunda şehit düşen ecdadıyla buluşturduk. Bu anlamlı projeye yüzde yüz destek olarak, Onbeşlileri Onbeşlilerle Buluşturma/Tarihe Vefa projemiz kapsamında 104 öğrencimizi Çanakkale’ye götüren, nitelikli rehberlik dâhil her türlü hizmeti güler yüzüyle bizlere sunan Edremit Kazdağı Tur ailesine ve çalışanlarına çok teşekkür ediyorum.” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu