GündemTürkiye Gündemi

Balıkesir’de 15 Yıl Önce Öldürülen Kuzenlerin Davası Sürüyor

Balıkesir’de 15 Yıl Önce Öldürülen Kuzenlerin Davası Sürüyor

 

Balıkesir’in Savaştepe ilçesinde, 21 Mart 2006’da  öldürülen 10 yaşındaki kız çocukları ile ilgili dava sürüyor.

 

2006’da okula gitmek için evlerinden ayrılan çocukların, öldürüldükleri 44 gün sonra ortaya çıkmıştı. Öldürülen kuzenlerle ilgili davaya bakan Balıkesir 1. Ağır Ceza Mahkemesinde, bu gün bir duruşma daha vardı. Duruşmaya, öldürülen Tuğçe Yıldırım ve Büşra Karabacak’ın anne ve babaları da geldi. Fakat, tutuksuz yargılanan sanıklar, Seyhan Y. ve Ayhan Y. duruşma salonuna gelmedi. Av. İbrahim Erenci duruşma sonrasında gazetecilere bir açıklama yaptı. Erenci, öldürülen çocukların anne babası, Ayşe-Yüksel Yıldırım ve Hanife-Mustafa Karabacak’ın hala adalet aradığını söyledi.

SORUŞTURM AŞAMASI 11 BUÇUK YIL SÜRDÜ

Mahkeme heyeti, dosyanın Ankara Adli Tıp Kurumuna gönderilmesine ve oradan gelecek cevaba göre üniversiteler içinde adli genetikçi bulunduran bir üniversiteden görüş almak üzere gönderilmesi yönünde ara karar vererek duruşmayı erteledi.  Karabacak ve Yıldırım ailelerinin avukatı İbrahim Erenci, duruşma sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, dosyanın soruşturma aşamasının 11 buçuk yıl sürdüğünü söyledi.

 “DAHA YIKICI BİR SÜREÇ DÜŞÜNEMİYORUM”

Erenci, öncelikle yargılanmanın da üçüncü yılını tamamladığını belirtti. Ayrıca, “Dosyada bir rapor bolluğu var ve bu raporlar tamamen birbirine zıt raporlar. Bunların içinde mahkeme tarafından görevlendirilmiş bir heyetin ‘evet doğrudur, suçu işleyen kişiler bunlardır’ demesi bekleniyor. Bu nedenle de mahkeme heyetinin yaşadığı tereddüde de hak veriyoruz. Ama çocuklarınız önce kayboluyor. Ancak sonra ölü bulunuyor ve 15 yıl boyunca adalet arıyorsunuz. Üstelik bu süreç hala devam ediyor. Bundan daha yakıcı bir süreç düşünemiyorum.” diye konuştu.  Maktul Tuğçe’nin annesi Ayşe Yıldırım da “Katiller şu anda elini kolunu sallaya sallaya geziyor. 15 yıl oldu ve biz içimizdeki yangınımızla hala kavruluyoruz.” dedi.  Maktul Büşra Karabacak’ın annesi Hanife Karabacak ise sadece adalet istediklerini belirtti. Ayrıca, “Biz kimseden aş, ekmek istemedik. Sadece yavrularımızın katillerini istedik.” ifadelerini kullandı.

NELER OLMUŞTU?

Savaştepe ilçesi kırsal Karacalar Mahallesi’nde oturan ve 21 Mart 2006’da okula giderken kaybolan teyze kızları Büşra Karabacak ile Tuğçe Yıldırım’ın cesetleri 44 gün sonra Çamurlu Mahallesi yakınlarındaki bir menfezde poşete sarılı olarak bulundu. Sonrasında Karabacak ile Yıldırım’ı öldürdükleri şüphesiyle Seyhan Y, Ayhan Y, Yeliz E, Ahmet Ç. İzmir’de 8 Eylül 2017’de gözaltına alındı. Ancak, şüpheliler çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklanmasına rağmen, 21 Ekim 2017’de çocukların tırnak arasından alınan DNA örneklerinin uyuşmaması üzerine tahliye edilmişlerdi. Olaya ilişkin dava, 6 Aralık 2018’den beri Balıkesir 1. Ağır Ceza Mahkemesinde sürüyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu