Gündemİlçe HaberleriÖzel HaberlerTarihTürkiye Gündemi

15 Yıllık Muhtar “Çay Mahallesinin Tadı Kaçtı”

15 Yıllık Muhtar “Çay Mahallesinin Tadı Kaçtı”: Çay Mahallesi’nin 15 yıllık muhtarı Mustafa Şayan mahallesinin sorunlarını ve mahalle de yapılan çalışmaları değerlendirdi. Muhtar Şayan, Çay Mahallesi’nde ki sokakların dar olmasının sorun olabildiğini söyledi. Ayrıca, mahallesindeki parkın güvenli olmadığını belirtti.

 

15 Yıllık Muhtar “Çay Mahallesinin Tadı Kaçtı”

1 33

Çocuklar Tedirgin Oluyor

Muhtar Mustafa Şayan, “Birisi bir yer sorduğunda tarif etmesi zor oluyor. Sokaklar labirent gibi. Yollar dar” dedi.

Öte yandan bugün AK Parti Milletvekili olan İsmail Ok’un Belediye Başkanlığı yaptığı döneme dikkat çekti. Dereboyu Caddesi’ne park yapıldığını ancak son yıllarda parka giden çocukların rahat oyun oynayamadığını da ifade etti.

 

2 31

Şayan, “İsmail Ok’un Balıkesir Büyükşehir Belediye başkanı olduğu dönemlerde biz Dereboyu Caddesi’ne bir park yaptırdık. Ancak park çukur kaldı. Farklı mahallelerden gelen belalı insanlar Çay Mahallesi’nde ki parkta toplanıyor. Bu da parka oyun oynamaya gelen çocukları ister istemez tedirgin ediyor. Gelen belalı insanlar burada alkol tüketiyor ve yerleri pisletiyor” dedi.

 

3 13

“Sivrisineklerde Başımıza Bela ”

Yaz aylarında özellikle mahallenin sivrisineklerden geçilmediğini ve insanların huzurunu kaçırdığını da ifade eden Mustafa Şayan, “Yazın özellikle dereden çok sivrisinek ürüyor. Sivrisinekler başımıza bela oluyor. Belediye bu konuda çalışma yapıyor ama yeterli seviye de değil. İlgili ekiplerin bu konuya biraz daha önem vermesi lazım” dedi.

 

Araba

Bir Selam Bile Veremiyoruz! Neden?

Şayan, “Araba parkları özellikle bizim mahallede fazla. Tanıdığım birine selam vermeye kalksam hemen araba geçiyor ve o selam vermek istediğim kişi arabaların arasında kaybolup gidiyor. Arabaların yoğunluğundan dolayı belediyeye ait ekip araçları buradan geçmekte zorlanıyor” dedi.

 

Metruk Binalar Tarihi Saklıyor

Sakarya Caddesi’nde bulunan eski metruk yapıların bir an önce yıkılması gerektiğinin altını da çizen Çay Mahallesi muhtarı Mustafa Şayan, “Eski metruk yapıların bir an önce yıkılması gerekiyor. Özellikle Kayabey Ortaokulu, Kayabey Camii ve Kayabey türbesinin görünümünü de bozuyor. Bir an önce metruk yapıların yıkılıp yerine güzel bir park yapılması lazım” dedi.

 

Balıkesir bölgesindeki en çok ziyaret edilen yerlerden birisi de Çay Mahallesi.

MUHAMMED CAN AKYÜREK

Merhaba haber

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu