GündemDünyadan Haberler

16 yılda 5 bin 250 vakıf eseri restore edildi

Vakıflar Genel Müdürü Ertem, “Son 16 yılda 5 bin 250 restorasyon gerçekleştirdik. Bunlardan 100’ü yurt dışında. Yurt dışında 2013 yılından sonra restorasyon yapmaya başladık. Ondan önce hiç yoktu.” dedi.

Cacabey Medresesi ve Camisi ile diğer tarihi eserlerin restorasyon çalışmalarını incelemek için Kırşehir’e gelen Ertem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülke sathında 250 şantiyede restorasyon çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Gelirlerinin yarısını restorasyonlara ayırdıklarını vurgulayan Ertem, “Bu yıl için restorasyona ayırdığımız bütçe 300 milyon lira. Gelir bütçemiz 600-650 milyon lira civarında. Bunun yarısı kadarını restorasyonlara ayırıyoruz. Görebildiğiniz eski eserlerin hemen hemen tamamı Vakıflar Genel Müdürülüğüne ait restorasyonlar.” dedi.

Ertem, Türkiye’de hemen her hafta bir restorasyon açılışı yaptıklarını anlatarak, “Geçen hafta Mardin Kızıltepe Ulu Cami’nin açılışını yaptık. Bir genel müdür yardımcımız oradayken ben Safranbolu’daki Köprülü Mehmet Paşa Camisi’nin açılışındaydım. Ondan önceki hafta İstanbul’da Molla Fenari Hisar Camisi’nin açılışını yaptık. Hemen hemen her cuma restorasyonu biten bir caminin açılışını yapacak durumdayız. 250 şantiyemiz var. Allah’a şükür ki böyle bir yapımız ve katkımız var.” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu