Gündemİlçe Haberleri

16 Yıldır Deve Güreşlerini Objektifinden Sunuyor

Balıkesirli fotoğraf sanatçısı Yüksel İpek, 16 yıldan beri deve güreşlerini fotoğraflayarak bu geleneksel etkinliği belgelemeye devam ediyor.

16 Yıldır Deve Güreşlerini Objektifinden Sunuyor

Balıkesirli Fotoğraf Sanatçısı Yüksel İpek, 16 Yıldır Deve Güreşlerini Belgelemeye Devam Ediyor

Balıkesirli fotoğraf sanatçısı Yüksel İpek, 16 yıldan beri deve güreşlerini fotoğraflayarak bu geleneksel etkinliği belgelemeye devam ediyor. Ege ve Marmara bölgesinde düzenlenen tüm deve güreşlerine katılan İpek, bütün güreş camiası tarafından tanındığını ifade etti.

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde düzenlenen 19. Burhaniye Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali kapsamında gerçekleşen deve güreşlerine katılan 60 yaşındaki Yüksel İpek, yüzlerce fotoğraf çekti. Güreşlerin en iyi anlarını yakalamak için gün boyunca koşturan İpek, takdir topladı. Fotoğraf sanatına olan ilgisini dile getiren İpek, “1980 yılından beri fotoğraf çekiyorum. Son 16 yıldır da deve güreşlerini belgelemeye odaklandım. Ege ve Marmara’daki tüm güreşlere katılıyorum. Bu süreçte bütün deveciler beni tanır hale geldi. Çektiğim fotoğrafları arşivleyerek güreşlerin izini sürüyorum. Ayrıca Balıkesir Güzel Sanatlar Derneği üyesiyim” dedi.

16 Yıldır Deve Güreşlerini Objektifinden Sunuyor

İHA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu