17 Milyar Liralık Sahte Fatura Operasyonu Başladı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in talimatıyla, Maliye ekipleri tarafından 17 milyar liralık sahte faturaya yönelik geniş çaplı bir inceleme başlatıldı. Bakanlık, kayıt dışı ekonomiyle mücadele çerçevesinde önemli bir adım attı.

17 Milyar Liralık Sahte Fatura Operasyonu Başladı

17 Milyar Liralık Sahte Fatura Operasyonu Başladı

Türkiye Genelinde İnceleme Başladı

Vergi kaçağını önlemeyi amaçlayan bu yeni çalışma, sahte fatura düzenlemeleri yoluyla devletten vergi kaçırmayı hedef alan mükelleflere yönelik yoğun bir denetimi içeriyor. Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı’na bağlı 230 vergi müfettişi, Türkiye genelinde 50 ilde görev alarak incelemelere başladı.

5 bin 100 Mükellef Mercek Altında

Operasyon kapsamında, sahte belge kullanarak vergi kaçıran 5 bin 100 mükellef mercek altına alındı. Bu mükellefler üzerinde sahte belge kullanımı ve vergi kaçakçılığına yönelik detaylı incelemeler yürütülecek. Hedef, sahte fatura kullanımını tespit ederek, devlete olan vergi kaybını en aza indirmek.

Şimşek Talimatı Verdi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bu sürecin başlatılması talimatını vererek, kayıt dışı ekonomiyle mücadelenin önemini bir kez daha vurguladı. Şimşek, “Vergi adaletinin sağlanması ve kayıt dışı ekonomiyle etkin mücadele, ekonomimizin sürdürülebilirliği açısından büyük önem taşıyor” dedi.

Denetim Kurulundan Çağrı

Vergi Denetim Kurulu, sahte fatura düzenleyerek vergi kaçağına yol açan kişilere karşı yasal işlemleri başlatırken, kamuoyunu da bu tür illegal faaliyetlere karşı dikkatli olmaya çağırdı. Bakanlık yetkilileri, sahte belge kullanımının hem vergi adaletini zedelediğini hem de haksız rekabete yol açtığını belirterek, vatandaşların bu tür durumları bildirmeleri gerektiğini ifade etti.

Haber: Bülten

Balıkesir’de Tarih Yaklaştı: Son Ödeme 31 Mayıs

operasyon fatura denetim sahte müfettiş mehmet şimşek Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek sahte fatura 17 milyar lira