17 Yıl Sonra Sağ Çıktı!

17 Yıl Sonra Sağ Çıktı!

Çinli madenciler 17 yıl önce büyük bir depremin meydana geldiği terk edilen bir madende ekskavatörle kazı yaptı. Bulunan şey adamları şoke etti… 17 Yıl Sonra Sağ Çıktı!

17 Yıl Sonra Sağ Çıktı!

17 Yıl Sonra Sağ Çıktı!

Çin’in batısında 17 yıl önce meydana gelen 7.8 büyüklüğündeki deprem, 118 madencinin çalıştığı bir madeni çökertti.

O zamandan bu yana madenin o kısmı kapatıldı. Ancak bir grup madenci kısa bir süre önce terk edilen madende çalışma başlattı. Çalışmalar sürerken bir madenciyi tesadüfen buldular. Ölüm tuzağında 17 yıl boyunca hayatta kalmayı başardı.

Kurtarılan 59 yaşındaki madenci Chang Wai’nin durumu kötü. Yakındaki bir hastaneye götürülen madencinin fiziksel ve ruhsal durumu doktorlar tarafından değerlendirilmektedir.

Deprem sırasında maden tünelini destekleyen ahşap yapılar çöktü. Ayrıca 118 kişi enkaz altında kaldı. Chang dışındaki tüm madenciler öldü. Chang, temiz hava alabilmesinin tek yolu olan bir havalandırma deliği sayesinde hayatta kalmayı başardı.

Ayrıca madenin çökme ihtimaline karşı büyük bir yiyecek kaynağına sahip olması da hayatta kalmasına yardımcı oldu. Ancak, fareler ve yosunlarla beslendiği belirtildi.

Daha fazlası için tıklayınız.

deprem maden çin göçük maden göçüğü yaşam mücadelesi