GündemGörüntülü Haberler

18 Mart Çanakkale Zaferi Edremit’te Coşkuyla Kutlandı

18 Mart Çanakkale Zaferi Edremit’te Coşkuyla Kutlandı

 

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 107. Yıldönümü Edremit’te düzenlenen törenle kutlandı.

Edremit Kaymakamı Sayın Ahmet Odabaş, CHP Balıkesir Milletvekili Sayın Ensar Aytekin, 19. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Sayın Ufuk Canbey, Edremit Belediye Başkanı Sayın Selman Hasan Arslan ve Edremit İlçe Millî Eğitim Müdürü Sayın Yakup Özbek’in katılımıyla Şükrü Tunar Kültür Merkezinde düzenlenen törene Edremit halkı da yoğun ilgi gösterdi. Programın açılışında Ak Parti Balıkesir Milletvekili Sayın Mustafa Canbey’in mesajı sunucu tarafından izleyicilere aktarıldı. Sayın Mustafa Canbey mesajında Çanakkale Zaferi’ni şu sözlerle kutladı: “Türk’ün imanının, inancının tecellisi olan Akif’in tabiriyle Bedr’in aslanları misali İslam sancağını küffara ezdirmemek pahasına canından geçen şühedanın kutlu zaferi 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kutlu olsun. Sizlerle birlikte bu güzel günün manevi atmosferini paylaşmayı çok isterdim fakat Çanakkale programından dolayı nazik davetinize icabet edemiyorum. Edremit Kaymakamı Sayın Ahmet ODABAŞ nezdinde tüm Edremit halkına sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Programın birinci bölümünde Çanakkale Zaferi temasıyla düzenlenen müzik ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Öğrencilere ödüllerini Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, CHP Milletvekili Ensar Aytekin, Tugay Komutanı Ufuk Canbey ve Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan takdim etti.

Programın ikinci bölümünde ise Çanakkale’de şehit düşen Kınalı Hasan’ın öyküsü öğrencilerin canlandırmasıyla izleyicilere sunuldu. Özellikle Kınalı Hasan’ın annesinin mektubunun okunduğu bölüm salonda duygu dolu anların yaşanmasına sebep oldu.

Programın son bölümünde ise milletimizin hafızasında silinmez iz bırakan Çanakkale Zaferi’mizi anlatan türküler öğrenciler tarafından seslendirildi. Edremit’in sembolü olan zeybeklerin de eşlik ettiği türküler katılımcıların coşkulu alkışları ile sona erdi.

Programı hazırlayan Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Anadolu Lisesi okul idarecilerini, öğretmenleri ve öğrencileri kutlayan protokol üyeleri, Çanakkale Zaferini anlatan resim sergisini de ziyaret ettiler.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu