Gündem

’18 Mart Zaferi ve Kahramanları’

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Canbey, ‘18 Mart Zaferi ve Kahramanları’ sergisinin açılışını yaparak, bu kahramanlıkların asla unutulmaması gerektiğini belirtti.

 

 

Basın İlan Kurumu tarafından “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102’nci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen, “18 Mart Zaferi ve Kahramanları” konulu fotoğraf sergisinin açılışı BİK Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Canbey’in katılımı ile gerçekleşti.  Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada Canbey, bu tip sergi ve etkinliklerin sosyal sorumluluk projeleri olduğunu hatırlatarak, “Çanakkale’nin iyi anlatılması ve anlaşılması gerekiyor. Biz bu sergilerde Seyit onbaşının yaptığı kahramanlığı burada tekrar anlıyoruz.  Bu milli şuur ile alakalı bir şey. Biz bu şuurun milletimize ve çocuklarımıza kazandırılması için mücadele ediyoruz” ifadelerini kullandı. Araştırmacı Muzaffer Albayrak, Ahmet Yurttakal ve Mustafa Onur Yurdal tarafından hazırlanan “Çanakkale’de 18 Mart Zaferi ve Kahramanları Sergisi”nin açılışına Basın İlan Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Canbey, Çanakkale Vali Yardımcısı Can Aksoy, Kültür ve Turizm Bakanlığı Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, GESTAŞ AŞ Genel Müdürü Volkan Uslu, BİK Çanakkale Şube Müdürü Hasan Hüseyin Kemal ile çok sayıda davetli katıldı.

 

Canbey ‘Bu Vatan Kolay Kazanılmadı’

Açılışı yapan Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Canbey, “Biz bu sergilerde Seyit onbaşının yaptığı kahramanlığı burada tekrar anlıyoruz. Bu milletin çocuklarının, bu vatanın kolay kazanılmadığını, bu vatanın bizim vatanımız olduğunu ve nasıl vatan kaldığını mutlaka öğrenmesi gerekiyor” dedi. Canbey, Kurum olarak Çanakkale’ye büyük önem verdiklerini söyledi. Bu doğrultuda geçmiş yıllarda çeşitli sergiler düzenlediklerini, Çanakkale konulu kitaplar bastırdıklarını anlatan Canbey, Çanakkale’nin iyi anlatılması ve anlaşılması gerektiğini belirtti. İçlerinden biri yabancı olan ve savaşa tanıklık eden 17 askerin hatırat ve anılarından alıntılar yapılan sergide, her bir panoda işlenen konuyu destekleyici ve izah edici türden tarihi fotoğraflarla görsel olarak da anlatıma katkıda bulunuluyor. Sergide vesika değerinde 86 adet fotoğrafa yer verildi. ÇTSO Çanakkale Evi’ndeki sergi 24 Mart tarihine kadar gezilebilecek.

 

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu