Gündem

2. ULUSLARARASI TÜRK DÜNYASI MÜHENDİSLİK VE FEN BİLİMLERİ KONGRESİ DÜZENLENDİ

Türk Eğitim-Sen Balıkesir Üniversitesi Temsilcisi Mustafa ÖĞE ve yönetim kurulu üyeleri Balıkesir Üniversitesi Yerleşkesinde bulunan çeşitli yüksekokul ve fakültelerde üye ziyaretlerinde bulunup Türk Eğitim-Sen’in çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Geçtiğimiz günlerde Türk Eğitim-Sen ve Uluslararası Avrasya Eğitim Sendikaları Birliği (UAESEB) ile 2. Uluslararası Türk Dünyası Mühendislik Ve Fen Bilimleri Kongresi’nin düzenlendiğini belirten Başkan ÖĞE şunları söyledi:

“Uluslararası kongre çalışmalarımıza 2017 yılında 1. Uluslararası Türk Dünyası Mühendislik ve Fen Bilimleri Kongresi, 2018 yılında 2. Uluslararası Türk Dünyası Eğitim Bilimleri ve Sosyal Bilimler Kongresi, olmak üzere bir yıl eğitim ve sosyal bilimler, bir yıl mühendislik ve fen bilimleri alanında planlayarak devam ettiriyoruz.

2. Uluslararası Türk Dünyası Mühendislik Ve Fen Bilimleri Kongresine; Türkiye, Azerbaycan, İran, Kazakistan, Rusya, Kosova ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olmak üzere 7 ülkeden 650 bilim insanı katılırken; 445 bilim insanı da bildiri sundu. Kongrede yapılan oturumlarda Mühendislik ve Fen bilimlerindeki son gelişmeler ele alınmıştır.

Türk Dünyası’nı oluşturan ülkeler, soydaş ve akraba topluluklar arasında köprü oluşturmaya yönelik bir temel hedefe yönelik olarak düzenlenen kongre, bu açıdan temel hedefine ulaşmıştır.

Türkiye’nin 21. YY’da M. Kemal Atatürk’ün dile getirdiği muasır medeniyetler seviyesi üzerine çıkmak adına düzenlenen bu tür kongre faaliyetlerinin devam etmesi büyük önem arz etmektedir. Bölgesinde ve dünyada güçlü bir Türkiye ve Türk dünyası idealinin yolu bilime gereken önemin verilmesinden geçmektedir.” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu