Gündem

20 ilçede etkin mücadele

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, KOVİD-19 ile etkin mücadele kapsamında dezenfekte çalışmalarının 20 ilçede sürdüğünü belirtti. Yapılan açıklamada Büyükşehir’in malzeme ve ekipman desteğiyle il genelinde 125 ekibin aralıksız çalışma yürüttüğü açıklandı.

 

Balıkesir’in 20 ilçesinde koronavirüs salgını ile mücadele, Büyükşehir Belediyesi koordinasyonunda devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi; ilçe belediyeleri, kamu kurum ve kuruluşları başta olmak üzere şehirdeki tüm paydaşlarla işbirliği halinde etkin bir şekilde süreci yönetiyor. Halkın sağlığını korumak ve virüsün bulaşma ihtimalini ortadan kaldırmak amacıyla şehrin her noktasında ilaçlama ve dezenfekte çalışmaları yapan Büyükşehir Belediyesi; tüm ilçe belediyeleri, resmi kurumlar ve hastanelere de malzeme ve ekipman desteğinde bulunuyor. Bu kapsamda; 7 bin 500 tulum, 350 gözlük, 250 bin maske, 350 bin eldiven, 3 bin 500 ton yüzey dezenfektanı, 10 bin litre el dezenfektanı, 7 atomizer, 203 sırt pompası, 2 bin 850 FFP2 maske ve 100 ateş ölçer dağıtımı yapıldı. Büyükşehir Belediyesi 20 ilçede; yollarda, camilerde, kurumlarda, parklarda, otogarlarda, otobüslerde, bankamatiklerde, kısacası şehrin her noktasında insan sağlığına herhangi bir zararı olmayan ürünlerle 7/24 dezenfekte çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca Büyükşehir Zabıta ekipleri tarafından meydanlarda maske ve eldiven dağıtımı yapılıyor.

Sosyal Yardım Kartları İle Yardım

Belediye Ekipleri Düzenli Olarak İhtiyaç Sahibi Vatandaşlara Temel Gıda Maddelerinin Yer Aldığı İhtiyaç Kolileri Ve Sosyal Yardım Kartları İle Destek Veriyor. İl Ve İlçe Girişlerinde Ateş Ölçümü Yapan Polis Ekiplerine de destek veren Büyükşehir Belediyesi Zabıta Ekipleri Aynı Zamanda 444 40 10 Numaralı Büyükşehir Çağrı Merkezi’ne Gelen Taleplerle KOVİD-19 Tehlikesine Karşı Evlerinde Bulunan 65 Yaş Üzeri Ve Kronik Rahatsızlığı Bulunan Vatandaşların; Eczane, Fatura Ödeme, Banka İşlemleri Gibi Taleplerini De Aksatmadan Yerine Getiriyor.

125 Ekip Sahada

Büyükşehir Belediyesi 55, ilçe belediyeleri ise 70 olmak üzere toplam 125 ekip ile sahada olduklarını kaydeden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 20 ilçe ve kamu kurumlarıyla işbirliği halinde bu süreci en kısa sürede atlatacaklarını söyledi. “Bu zor süreci yenebilmek adına, büyük bir gayret içerisindeyiz.” diyen Başkan Yılmaz, şehrin ihtiyaçlarını karşılayabilmek için tüm birimlerle gece gündüz mesai harcadıklarını ifade etti.

Taleplere Cevap Veriliyor

444 40 10 Çağrı Merkezi ile gün içerisinde gelen talepleri değerlendirerek en kısa sürede çözüme kavuşturduklarını ifade eden Başkan Yücel Yılmaz “Belediye olarak her konuda hemşehrilerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bizim için en önemli şey halkımızın sağlığı. Bunun için Valiliğimiz ve ilgili kurumlar başta olmak üzere 20 ilçemizle iş birliği içerisinde 7 gün 24 saat sahadayız. Herkes müsterih olsun, gereken tüm tedbirlerimizi alıyoruz. Vatandaşlarımızdan ricamız, mecbur olmadıkları takdirde dışarıya çıkmamaları. #EvdeKalBalıkesir, diyerek bu günleri en az hasarla atlatmak için vatandaşlarımız için çalışıyoruz.” diye konuştu.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu