Gündemİlçe HaberleriSpor

20 YIL SONRA ALTIEYLÜL’DE KOL BAĞLADILAR

Altıeylül Belediyesi Kurutuluş Haftası Etkinlikleri sürüyor. Balıkesir 6 Eylül kurtuluş günü etkinliklerinde 20 yıl önce yapılan yağlı güreşler yeniden başladı, pehlivanlar Balıklı ’da kol bağladı.

Altıeylül Belediyesi tarafından Kurtuluş Haftası Etkinlikleri kapsamında Balıklı mahallesinde Altıeylül Güreşleri düzenlendi. Balıklı mahallesinde kurulan er meydanında konuşan Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Altıeylül Kurtuluş Etkinliklerinin dolu dolu geçtiğini ifade etti, Altıeylül Güreşleri’nin yeniden yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Avcı ayrıca, Yol Koşusunda hayatını kaybeden J. Binbaşı Ali Demir için üzüntüsünü dile getirdi, yeniden başsağlığı diledi.

Altıeylül Kurtuluş Haftası etkinliklerinin devam ettiğini söyleyen Başkan Avcı, Kurtdere Güreşleri’nin ciddi bir marka olduğunu dile getirerek Altıeylül Güreşleri’nin yeni Başpehlivanlar için iyi bir zemin olabileceğini ifade etti. Amaçlarının ata sporuna sahip çıkan gençler yetiştirmek olduğunu belirten Başkan Avcı ; ” Kurtuluş Etkinliklerimizde öncelikle İsmail Akçay Parkı ve Plevne Millet Kıraathanesi açılışını ve aynı akşam geleneksel toplu sünnet cemiyetimizi yaptık. Ardından Çocuk Atletizm Şenliği ve 11. İsmail Akçay Yol Koşusu ’nu gerçekleştirdik. Ata sporumuz olan yağlı güreşlerimizin yeniden yapılacağı sözünü vermiştik. Bu sözü yerine getirmenin bahtiyarlığını yaşıyorum. Geçmişte yapılıp kesintiye uğrayan Altıeylül Güreşleri için bismillah dedik. Ata sporumuzu gençlerimize özendirmek, onları kendi öz değerlerine yöneltmek amacıyla Altıeylül Belediyesi olarak elimizden geleni sarf ediyoruz. Balıklı er meydanı dolmuş. Hanım kardeşlerimiz de bu etkinliğe ilgi gösterip iştirak etmişler, bunun için sevinçliyim. Biliyorsunuz Kurtdere bizim ciddi olarak markamız. Bizler de Kurtdere Güreşlerinin altını doldurmak adına diğer belediyeler olarak katkı sunmalıyız. Balıklı ’da güreşe meraklı çok sayıda gencimiz var. Yağlı güreş organizasyonları yaparak, bu spora meraklı gençlerimize olanak tanımalıyız. Gençlerimizin önünü açarak, inşallah önümüzdeki süreçte başpehlivanlığa oynayan fazla sayıda genç yetiştirmek en büyük amacımız. Güreşleri destekleyen belediyeler olarak, Kurtdere Güreşleri şemsiyesi altında yerimizi alıyoruz. Biz yağlı güreşlere sahip çıkarak Kurtdere’yi Türkiye’nin bir numarası haline getirebiliriz. Türk milletinde pehlivan iki yerde olur. Bir er meydanında, bir de cihat meydanında. Er meydanındaki pehlivanlarımıza sağlıklı kazasız belasız bir güreş dilerken, Afrin’de , İdlip’de, Kuzey Irak’ta bu milletin namusunu korumak için görev yapan Mehmetçiğimize de kolaylıklar dilerim. Burası, Hacı İlbey gibi, Evrenos paşa gibi büyük komutanların olduğu Karesi Beyliği’nin diyarı, burası İstanbul’un fethinde gemileri karadan yürüten Zağnos Paşa’nın diyarı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk henüz Samsun’a çıkmadan 41 Bayrak Adamın başlattığı Kuvayi Milliye hareketinin diyarı. Pehlivan kardeşlerimizden; bu memlekete yakışır bir güreş istiyoruz. Katılımlarınızdan dolayı misafirlerimize teşekkür ediyor, pehlivanlarımıza derman kuvvet diliyorum.” Dedi.

Altıeylül Güreşleri Güreş Ağası Şani Erdal ise; “Güzel, kazasız belasız bir güreş olsun. Balıklı ve merkez köylerimiz güreşi çok seviyor. Altıeylül olarak Belediyemizin de destekleriyle Altıeylül’de güreşlerimizi devam ettirmek istiyoruz. Uzun zamandan bu yana ara verilen güreşlerimizi yeniden başlattık. Altıeylül’ümüz ve Balıkesir’imiz için hayırlı olsun. Pehlivanlarımıza başarılar diliyorum “ dedi.

Balıklı mahallesinde yapılan güreşlere, Balıkesir AK Parti Milletvekili Adil Çelik, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, Susurluk Belediye Başkanı Nuretttin Güney, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. 41 Başpehlivanın kol bağladığı Altıeylül Güreşleri finalinde Ali Gürbüz ve Ali Yanatma karşı karşıya geldi. Finalde üstünlük sağlayan Ali Gürbüz Altıeylül Güreşleri’nin Başpehlivanı oldu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu