GündemKöşe Yazıları

2019 ve hayaller..

2018 yılı geride kalıyor. Önümüzdeki haftaya yeni bir yıla Merhaba diyeceğiz. Yeni yıl yeni umutlar demek olmuştur herkes için. İşçiler asgari ücret görüşmelerinden çıkacak sonucu beklerken, memur ve emekliler alacakları zamlara odaklandı. Bir diğer beklenti ise piyasa fiyatlarındaki artış beklentisi.

Geçtiğimiz gün otomobilimin egzozu bozuldu. Komple değiştirdik. Güzel para verdik. Değiştirmesen araç gitmiyor. Zaten Şubat’ta muayene var. Eninde sonunda değişecek. Egzoz ustası ‘Abi 2019’da zam gelecek’ dedi. Hemen değişir dedik. Paraları söküldük yılbaşı öncesi. Yani esnafta zam beklentisinde.

Günümüzde yeni yıl için artık sağlıktan çok maddi beklentiler düşünülür oldu. Buda normal sanırım. Zaten para varsa sağlıkta elde ediliyor, mutlulukta. Ülkemizde mutluluk ve sağlığın etkin faktörü para.

İlgili Makaleler

Tabi bununla beraber Milli Piyangonun büyük ikramiyesi de düşleri süsler oldu. 70 milyon lira. Gazeteler, haber siteleri 70 milyonla neler yapılır bir bir yazıyor. Bilmem kaç daire, arabalar, yatlar katlar. Bileti alan cebine koymadan önce bir hayaller dünyasına gidip geliyor. Dünya turları, villalar, yatlar. Kimisi iş kurma düşünde. Kimisi çocuklarına harcama.

Neyse yeni milyoner yada milyonerlerde önümüzdeki hafta belli olacak. Çıkmayanlar yeni yıla girişte yine aynı hayalleri kuracak.

Yeni yıla ilişkin beklentiler yüksek tabi. Aslında değişen bir şeyde yok. Bir takvimdeki tarihler değişecek. Bir yaş daha yaşlanacağı, yada büyüyeceğiz. Mühim olan sağlık diyenlerde vardır elbet. Ama sağlık için para lazım ülkemizde. Parasız ne sağlık ne mutluluk oluyor.

Neyse uzatmayalım. Yeni yılda herse bol kazanç, sağlık ve mutluluklar.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu