GündemDünyadan Haberlerİlçe Haberleri

2020 20. ULUSLARARASI PROKENNESOS HEYKEL SEMPOZYUMU BAŞLADI

Marmara Adalar Belediyesi’nde düzenlenen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Esit Enerji sponsorluğunda bu yıl 20. si düzenlenen Uluslaraarası Prokonnesos Heykel Sempozyumu 5 Ağustos itibariyle başladı.

 

Marmara Adalar Belediyesi tarafından süzenlene sempozyumda 1 ay boyunca çalışacak yerli ve yabancı sanatçıların eserleri Saraylar Kademe Binası yanında sergileneceği açıklandı.

Düzenlenen sempozyumda Marmara Adalar Belediyesi tarafından oluşturulan jürinin başvuran heykeltraşların arasından seçim yapması ile başlayan süreçten sonra bağışçı taş ocakları ile görüşme sağlandığını belirtti ve Belediye, Saraylar Kademe Binası yanında oluşturulan alanın sanatçılara tahsis edildiği açıklamasını yaptı.
Marmara Belediyesi sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Zengin mermer rezervine sahip Saraylar Mahallesi’nden çıkarılan Marmara Mermeri’nin işlenmesiyle oluşturulan heykeller bulundukları alana değer katmaya başlıyor. Heykellerin işlenmesi için geçen zaman zarfında ilgisini çeken tüm Adalıları ve diğer misafirleri çalışma alanına bekliyouz. Adalı vatandaşların ve misafirlerin ilgisinden sanatçıların da memnun kalacağına eminiz. ” denildi.

Marmara Adalar Belediyesi tarafından sempozyumda, Küratör Hakan Şengönül, sanatçılar Tamila Mamatova, Kirill Grekov, Anna Sosenkaia, Esin Kayhan, Figen Tek Altun, Mehmet Umut Çetiz ve asistanlar Abdullah Sıtkı Eryılmaz ve Roben Divarcı ‘nın Marmara mermerini yontu malzemesi olarak kullanacakları açıklandı. Sempozyum alanında sanatçıların 5-30 Ağustos tarihleri arasında eserlerini tamamlayacakları da verilen bilgiler arasındaydı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu