Gündem

2021 Yılı TTB HUV Katsayı Listesi Belirlendi

2021 Yılı TTB HUV Katsayı Listesi Belirlendi

 

2021 Yılı TTB HUV Katsayı Listesi Belirlendi. 2021 yılı için Türk Tabipler Birliği Hekimlik Uygulamaları Veritabanı (HUV) Katsayı Listesi belirlendi.

Merkez Konsey tarafından belirlendi

Balıkesir Tabip Odası ülke genelinde, özel sağlık hizmetlerinin 2021 yılı ücretlerinin hesabında uygulanacak TTB-HUV Katsayısı Listesi’nin tabip odalarının öneri ve talepleri doğrultusunda Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi tarafından belirlendiğini açıkladı. Balıkesir Tabip Odası Başkanı Necdet Uçan’ın da katılımı ile önceki günlerde yapılan çevrimiçi toplantı ile görüşülen ve belirlenen liste ile 2021 yılı için katsayıları belirlendiği ifade edildi.

“6 bölgede eşit artış”

Balıkesir Tabip Odası Başkanı Necdet Uçan belirlenen listeye ilişkin, “Geçmiş 6 yılda olduğu gibi, T.C. Kalkınma Bakanlığı’nın illerimizi sosyoekonomik gelişmişlik düzeylerine uygun şekilde yaptığı gruplandırma dikkate alınmış ve buna göre illerimiz 6 bölge olarak değerlendirilmiştir. 2021 yılı katsayılarının tespitinde, 6 bölgenin 2020 yılı içinde uygulanan katsayılarına eşit oranda (yüzde 17,07) artış uygulanmıştır. Bu şekilde, aynı bölgede bulunan illerin katsayısının eşit olması sağlanmıştır. Bu uygulama ile illerin katsayısının eşit olması gerçekleştiğinden, yaptığımız eşit artış dışında ek bir düzeltme işlemine gidilmemiştir.” dedi. Necdet Uçan listenin Balıkesir Tabip Odası sosyal medya hesapları üzerinden de yayınlandığını dile getirdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu