GündemDünyadan Haberlerİlçe Haberleri

2023 Karesi Tasavvuru Çalıştayı Yapıldı

Karesi’yi geleceğe taşıyacak, Karesi’ye istikamet verecek fikirlerin ortak akılla şekillendirildiği 2023 Karesi Tasavvuru Çalıştayı’nda konuşan Başkan Yücel Yılmaz, “Karesinin gelecek tasavvuru ancak Karesili iradesiyle şekillenir, projelendirilir, yönetilir ve Karesi kızıl elmasına ancak kendi gücüyle ulaşabilir” dedi.

Karesi’nin dünü ve bugününü ortaya koyarak kültürü, mimarisi ve ekonomisiyle geleceğin şehrini inşa etmeye yönelik fikirler etrafında buluşulduğu 2023 Karesi Tasavvuru Çalıştayı, Karesi AVM’de şehrin kanaat önderleri ve STK’lardan oluşan odak grup toplantılarıyla başladı. Odak grup toplantıları ‘Karesi’de Ekonominin Temelleri’, ‘Karesi’de Yaşam’, ‘Şehrin Kimliği’ ve ‘Karesi’nin Genişlemesi ve Kentsel Dönüşümü’ başlıklarına yer verildi.
Karesinin geleceğini önce şehrin kanaat önderleri, muhtarlarıyla konuştuklarını belirten Başkan Yılmaz, “Onların rehberliğinde oluşan çerçevelerle Karesi’lilere gittik ve bilimsel bir metotla 4000 hemşerimizin görüşlerini aldık.

Her bir mahalle, her bir meslek ve yaş grubu için ayrı ayrı analizler neticesinde elde edilen temalar ve kavramlar onlarca hemşerimizin katılımıyla odak grup çalışmalarında enine boyuna tartışıldı. Odak grup toplantılarında yeşeren fikirlerin daha somut önermelere dönüşmesini, saha çalışmalarında tespit edilen beklentileri karşılayabilecek yaklaşım ve de projelerin şekilleneceğini umuyorum. Paydaşlarımızla Karesi, topraklarının bereketini, şehrin merhametini, aile ocağının sıcaklığını, bilgeliğin asaletini koruyacak, kaynaklarını müktesebatı ve iradesiyle herkes için zenginliğe dönüştürecek, tarihte olduğu gibi gelecekte de bütün saygınlığı ve kudretiyle güzel ve huzurlu şehir olarak var olacaktır” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu