GündemSporTürkiye Gündemi

2023 Yaz Gençlik Kampları Başlıyor!

123 9

2023 Yaz Gençlik Kampları Başlıyor! Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenen gençlik kampları için başvurular başladı.  2023 yılında Deniz, Doğa ve Çadır kampları gençlere hizmet verecek.

 

2023 Yaz Gençlik Kampları Başlıyor!

2023

BAŞVURULAR NE ZAMANA KADAR?

Gençler; çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle unutamayacakları bir dönem yaşayacakları kamplara katılabilmek için 16 Haziran 2023 tarihine kadar başvurabilirsiniz.

 

 

3 82

GENÇLİK KAMPLARI NEDİR?

Öte yandan Gençlik kampları hakkında bilgi almak için https://genclikkamplari.gsb.gov.tr adresini ziyaret etmeniz yeterli olacak.

  • Başvurularla ilgili merak ettiğiniz sorulara cevap alabilmek için en yakın Gençlik Merkezine gidin.
  • En yakın gençlik merkezini öğrenmek için adresi ziyaret edin.

 

4 43

ÜCRETSİZ Mİ OLACAK?

Kamplar ücretsiz olup katılacakların ulaşım dâhil tüm ihtiyaçları Bakanlık tarafından karşılanacak. Ayrıca, katılımcı gençlerin tamamına, yolculukları süresince ve kamplarda geçirdikleri günler için seyahat ve sağlık sigortası yapılarak teminatlar çerçevesinde sağlık hizmeti de verilecek.

 

6 23

ULAŞIM ÜCRETİNİ BAKANLIK SAĞLIYOR

Dahası Çadır kampına katılmaya hak kazananlar ulaşımlarını kendileri sağlayacak olup, ulaşım ücretleri Bakanlık tarafından karşılanacak.

 

7 26

KAMPLARA BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Kamplara başvurular 15 Mayıs – 16 Haziran  2023 tarihleri arasında online olarak yapılacak.

Online başvuru yapma imkânı bulunmayan gençler kendilerine en yakın gençlik merkezlerine gitmesi halinde bu kişilerin başvuruları da görevlilerce aynı sistem üzerinden yapılacak.

 

2 125

Başvuru sonuçları:

Ayrıca İlk 4 dönem için en geç 21 Haziran 2023 tarihinden sonra,

Sonraki dönemler ise en geç 21 Temmuz 2023 tarihinde https://gencizbiz.gsb.gov.tr  adresinde ilan edilecek.

 

Giphy 32

Haber: Muhammed Can Akyürek

 

Kamp Alanlarındaki Kamp Ateşleri

  • Kamp alanı imar görmüş ise ateş yakılmasına izin verilip verilmediğini öğrenmek için kamp alanı operatörüne danışın. Bazı bölgelerde, sert kurak dönemler kamp ateşinin kamp alanlarında bile yasaklanmasına yol açar.
  • Arabalı kamp alanı imarsız bir alandaysa (sözde “dağınık” alan), ateş yakılmasına izin verilip verilmediğinden emin olmak için araziyi yöneten kuruluşa önceden danışın (T.C Orman ve su işleri, Arazi Yönetimi Bürosu ve diğerleri). Kamp ateşi izni gerekli olabilir. Yönetmelikleri ve bir ateşin nasıl muhafaza edildiğini bilmek sizin sorumluluğunuzdadır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu