GündemSiyaset

24 TEMMUZLAR BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ MÜCADELE GÜNÜDÜR

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın, 24 Temmuz’un “halkın haber alma hakkına ve gerçek gazeteciliğe sahip çıkarak işini yapan cesur kalemlerin mücadele günü” olduğunu söyledi.

 

CHP’li Ahmet Akın, 24 Temmuz Basında Sansürün Kaldırılışının 112’inci yıldönümünde, gazetecilerin bu günü “Bayram” olmaktan çok “basın özgürlüğü mücadele günü” olarak karşıladığını ifade etti. “Türkiye’de basın ve ifade özgürlüğü ayaklar altındadır” diyen Ahmet Akın, çok sesli çağdaş bir toplum olabilmenin yolunun basın ve düşünceyi ifade özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılmasından geçtiğini vurguladı. Ahmet Akın şöyle devam etti:

“Sansürün ilk kez kaldırılışını simgeleyen 24 Temmuz tarihi, gazeteciler için yadsınamayacak kadar önemlidir. Basına, gazetecilere, ifade özgürlüğüne yapılan engellemelerin en açık ifadeyle adı sansürdür! Basın özgürlüğünün olmadığı bir ülkede demokrasi, insan hakları ve özgürlüklerden söz etmek mümkün değildir. Gazetecilerin düşünceleri ve haberleri nedeniyle hedef gösterilmesi, sadece ve sadece muhalif oldukları için tutuklanıp, yargılanması, televizyon ekranlarının karartılması baskıcı rejimlerin ürünleridir. Çok sesli, çağdaş, demokratik ve özgür bir toplum olabilmenin yolu basın ve düşünce ifade özgürlüğünden geçer. Halkın haber alma hakkına ve gerçek gazeteciliğe sahip çıkarak işini yapan cesur kalemlerimiz basın ve ifade özgürlüğüne sahip çıktıkları için 24 Temmuz’lar “Bayram” olmaktan çok “basın özgürlüğü mücadele günü” olmuş durumdadır. Sansürün kaldırılışının 112’inci yılında, kamuoyunu aydınlatmak için her ortamda, her koşulda, sorumlulukla toplumun haber alma özgürlüğü adına görevlerini fedakarca yerine getiren basın emekçilerimizin Gazeteciler Günü ve Basın Özgürlüğü için Mücadele Günü’nü kutluyorum.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu