EkonomiGörüntülü HaberlerGündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

25 Milyon Metreküp Çöp Gazı Enerjiye Dönüşüyor

25 Milyon Metreküp Çöp Gazı Enerjiye Dönüşüyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Düzenli Depolama Sahası’nda günde 1250 ton, yılda ortalama 450 bin ton atık bertaraf edilerek, ayrıca 50 bin hanenin enerji ihtiyacını karşıladı. 25 milyon metreküp gazın doğa salınımını da engellendiler.

Çevre ve İklim Çalışmalarına Devam Ettiler

 

2030 yılına kadar sera gazı salım azaltımını % 40 düşürmek ve 2050’ye kadar ise karbonsuz bir kent oluşturmak amacıyla, dünyadaki en büyük kentsel iklim ve enerji inisiyatifi olan ‘İklim ve Enerji İçin Küresel Belediye Başkanları Sözleşmesi’ni, Belediye Meclis kararıyla imzalayan Büyükşehir Belediyesi, çevre ve ayrıca iklim konusundaki çalışmalarına devam etti. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Düzenli Depolama Sahası’nda ilçe belediyelerinden toplanan evsel atıklar aktarma istasyonları vasıtasıyla düzenli bir şekilde depolanıyor.

 

Nebahat Kaya: ‘‘Gazı yakarak çevreye salınımını önlüyoruz’’

 

Çevre Koruma Daire Başkanlığı Çevre Mühendisi Nebahat Kaya, “Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın talimatıyla işletmeye aldığımız çöp gazından enerji üretim tesisimiz kapsamında yılda 25 milyon metreküp metan gazı yakılarak bertaraf ediyor ve çevreye salınımını önlüyoruz. Bu kapsamda 90 bin megawatt enerji üretimi gerçekleştiriyoruz. Tesisimizin kurulu gücü 14.14 megawattır ve ayrıca 50 bin hanenin enerji ihtiyacını karşılayabilmektedir’ ’dedi.

İlçelerde Vahşi Depolama Alanları Ortadan Kaldırılıyor

 

Aktarma İstasyonları ve atık transferleri vasıtasıyla, evsel atıkların vahşi depolanmasının önüne geçip, metan gazı salınımını önleyerek iklim değişikliği ile Büyükşehir Belediyesi, düzenli depolanan evsel atıklardan elektrik enerjisi üretiyor. Ayrıca trafik yükü azaltılarak; yakıt, işgücü ve ayrıca zamandan tasarruf ediliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu