GündemSiyaset

3 BELEDİYE HAKKINDA CİDDİ VE SARSICI İDDİALAR

Balıkesir’de görev yapan Vali Mustafa Yaman Mardin Valiliğine atanmış ve 15 Temmuz sonrasında Mardin Büyükşehir Belediyesine kayyumluk yapmıştı.Seçimlerin ardından Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı olan Ahmet Türk gece gözaltına alındı.PKK’ya destek sağladığı İçişleri Bakanlığı tarafından tespit edilen Ahmet Türk ile birlikte 2il’de daha gözaltına alınan Belediye Başkanları oldu…
İŞTE AYRINTILAR;
Mardin Belediye Başkanı Ahmet Türk’ün yerine Mardin Valisi Mustafa Yaman kayyum olarak atandı.
Gece başlayan gözaltılar olduğu belirtilen haberlerde Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı, Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bedia Özgeökçe Ertan ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk görevlerinden uzaklaştırıldı. Belediyelerin çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınırken olası tehlikelere karşı Devletin tedbir aldığı belirtildi.
Halkın değil terör örgütlerinin dediğini dinlediği ve terör örgütü mensuplarının işe alındığıu iddiaları soruşturmaların açılması için neden oluşturdu. İçişleri Bakanlığı açıklama yaptı ve Belediyelere kayyum atadı. Balıkesir’den Mardin’e atanan Mardin Valisi Mustafa Yaman ise 15 Temmuz sonrasında Mardin Belediyesine kayyum olarak atanmış 31 Mart seçilmeleri sonrasında görevi seçilmiş Başkana bırakmış ancak Türk’ün gözaltına alınması ile birlikte yeniden kayyum olarak Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığına yine kayyum olarak atandı.
Ölen PKK’lılara maddi destek sağladığı ve cenazelerinde esas duşuş yaptıklarının tespit edildiği İçişleri Bakanlığınca açıklanan 3 Büyükşehir Belediye Başkanı hakkında ayrı ayrı soruşturma başlatıldı.
İçişleri Bakanlığı 3 belediyeye kayyum atadı. Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediye Başkanları görevden uzaklaştırıldı. Diyarbakır’a Diyarbakır Valisi Güzeloğlu, Mardin’e Mardin Valisi Yaman ve Van’a Van Valisi Bilmez belediye başkan vekili olarak görevlendirildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu