GündemKöşe Yazıları

3.Dionysos Tiyatro Şenliği

Manisa’nın Salihli ilçesindeki Lidya Devletinin Başkenti olan Antik Sart-Sardes köyünde, Modern Tiyatro Sanatının doğduğu ve tüm dillerde söylenen tiyatro sözünün Etimolojik kökeni olan THEATRON kelimesinin ilk kullanıldığı yer; Neşe, Eğlence, Sanat – TİYATRO TANRISI Ve antik dönemlerde tiyatro hamisi, Bitkilerin, Hayvanların, Öldükden sonra yeniden dirilişin tanrısı olarak da kabul edilen DİONYSOS’UN yaşadığı, Dionysos Ritüellerinin – Şenliklerin yapıldığı, topraklarda, Tumolos (Bozdağ) Dağı yamaçlarındaki Paktolos Çayı (Sartçayı) kenarında-mekanlarda Salihli – Sardes 3.Dionysos Tiyatro Şenlikleri bu yıl 30 Haziran – 9 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşiyor. Sıfır bütçe ile yapılan tek şenlik olma özelliğini taşıyan bu buluşma türkiyenin farklı bölgelerinden tiyatrocuları, eğitmenleri ve öğrencileri tek çatı altında topluyor.

Tiyatro öğrencileri bu eğitim kampında bir çok atölyeden yararlanıp uygulama yapma fırsatı bulurken, bu şenlik birliktelik ve dayanışma açısından da önemli.. Tiyatrocular kol kola tiyatronun doğduğu topraklarım ķöylerinde ve sokaklarında “İnadına tiyatro” , “Tiyatro hayattır, hayat sokakta” gibi sloganları hep bir ağızdan atıyorlar bu da bu ülkede bütün umudun sanatta olduğunun göstergesidir.

Kampa katılım sağlayanlardan birisi de Yılmaz Arıkan.. Kendisi Türkiye’de en çok satılan Tiyatro Eğitimi Kitaplarının yazari.. Arıkan bir çok tiyatrocu için kitaplarını imzalıyor..

Rasim Aşın Şenliğin büyük emektarı.. Çocuk Tiyatrosu Araştırmaları Laboratuarı Derneği Başkanı Pedagog Rejisör Dr. Rasim Aşın’ın özverili çalışmalarıyla ayakta duran bu ritüeller onun sayesinde yaşıyor ve yaşamaya devam edecek. Rasim Hocaya yürek dolusu tebrikler ve tabi ki gönüllü ekibine de..

Nice Şenliklere…

Dostça kalın , tiyatroyla kalın..

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu