GündemTürkiye Gündemi

3. Kent Konseyleri Sempozyumu Balıkesir’de

3. Kent Konseyleri Sempozyumu Balıkesir’de

3. Kent Konseyleri Sempozyumu; “Geleceğin Kentlerinde İşbirliği ve Dayanışma” temasıyla Balıkesir Kent Konseyi ev sahipliğinde, 18 – 21 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Balıkesir Kent Konseyi; 18 – 21 Kasım tarihleri arasında “Geleceğin Kentlerinde İş birliği ve Dayanışma” ana temasıyla düzenlenecek olan 3. Kent Konseyleri Sempozyumu’na ev sahipliği yapacak. 25 akademik oturum, 100 sözlü bildiri sunumu, konferans, panel ve sosyal etkinlikleri içeren Sempozyum; 18 Kasım Perşembe günü Avlu Kongre ve Kültür Merkezi’nde saat 10.00’da başlayacak. 350 kent konseyi başkanı ile 200’ye yakın akademisyenin yer alacağı Sempozyumda katılımcılıktan sürdürülebilir kalkınmaya, çevre ve iklim değişikliğinden göç olgusuna, kent kimliğinden kentler arasındaki dayanışmaya kadar tüm yönleriyle kent konseyleri ele alınacak. Konser ve sergilerin de yer alacağı Sempozyum kapsamında ayrıca “Belediye Başkanları Özel Oturumu” ve Türkiye Kent Konseyleri Birliği Devir Teslim Töreni gerçekleştirilecek.

BELEDİYE BAŞKANLARI ÖZEL OTURUMUNDA 5 BELEDİYE BAŞKANI KONUŞACAK

18 Kasım Perşembe günü saat 11.30’da Yalova İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel moderatörlüğünde “Geleceğin Kentlerinde İş birliği ve Dayanışma” temasıyla gerçekleştirilecek olan Belediye Başkanları Özel Oturumunda Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir konuşmacı olarak katılacak.

BALIKESİR KÜLTÜR ORKESTRASI GALA KONSERİ

Belediye Başkanları Özel Oturumunun ardından saat 14.00 – 15.30 arasında eş zamanlı olarak “Kent Yönetimi ve Karar Alma Mekanizmalarına Katılım”, “Sürdürülebilir Kalkınma ve Kent Konseyleri”, “Geleceğin Kentleri ve Kent Konseyleri”, “Çevre ve İklim Değişikliği”, “Kent Kimliği ve Kent Konseyleri”, “Pandemi ve Kent Konseyleri” oturumları gerçekleştirilecek. Program saat 20.30’da Avlu Kongre ve Kültür Merkezi Fatih Salonu’nda şefliğini dünyaca ünlü keman virtüözü Cihat Aşkın’ın yapacağı Balıkesir Kültür Orkestrası Gala Konseri ile sona erecek.

EŞ ZAMANLI PANELLER GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Sempozyum; 19 Kasım Cuma günü saat 09.30 ile 11.00 saatleri arasında eş zamanlı olarak “Kent Yönetimi ve Karar Alma Mekanizmalarına Katılım”, “Sürdürülebilir Kalkınma ve Kent Konseyleri”, “Kent, Afet Yönetimi ve Kent Konseyleri”, “Hemşehri Hukuku ve Kentlilik Bilinci”, “Sürdürülebilir Kalkınma ve Kent Konseyleri”, “Göç ve Kentler”, oturumları yapılacak. 12.45’te gerçekleştirilecek olan Şan Resitalinin ardından saat 14.00 ile 15.00 arasında UCLG-MEWA Genel Sekreteri Mehmet Duman moderatörlüğündeki “Kent Kültür ve Kimlik” konulu panelde; İstanbul Kent Konseyi Başkanı Tülin Hadi, Selçuk Üniversitesi’nden Prof. Dr. İlham Enveroğlu, Türk Müziği Sanatçısı Yönetmen Özhan Eren, Balıkesir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Narlı, Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy konuşmacı olarak yer alacak. Saat 15.15 – 16.15 arasında ise Marmara Belediyeler Birliği Genel Sekreteri M. Cemil Arslan moderatörlüğünde “Geleceğin Kentlerinde İş birliği ve Dayanışma” konulu panelde;

İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, Gazeteci Güven İslamoğlu, İletişim Bilimci Yazar Prof. Dr. Uğur Batı, Dünya Yerel Yönetim ve Demokrasi Akademisi Vakfı’ndan Hülya Alper, İzmir Kent Konseyi Başkanı S. Nazik Işık konuşacak. 19 Kasım Cuma günü 16.15 – 17.45 saatleri arasında eş zamanlı olarak “Kentli Hakları ve Katılım Hukuku”, “Çevre ve İklim Değişikliği” başlıklı oturumlar gerçekleştirilecek. 19.00 ve 22.00 saatlerinde Çamlık Millet Kütüphanesinde “Kent Konseylerinde İş birliği ve İletişim” konusunda Kent Konseyi Başkanları Özel Oturumu ile 21.00 – 22.30 arasında Balıkesir Kent Konseyi Fuaye Alanı’nda “Gençlik, Kentler ve Kent Konseyleri” başlığında Gençlik Meclisi Başkanları Özel Oturumu yapılacak.

TÜRKİYE KENT KONSEYLERİ BİRLİĞİ’NDE DEVİR TESLİM

20 Kasım Cumartesi günü saat 09.30 – 11.00’de eş zamanlı olarak “Kent Yönetimi ve Karar Alma Mekanizmalarına Katılım”, “Sürdürülebilir Kalkınma ve Kent Konseyleri”, “Çevre ve İklim Değişikliği”; 11.15 – 12.45 arasında “Geleceğin Kentleri ve Kent Konseyleri”, “Kent, Afet Yönetimi ve Kent Konseyleri”, “Kent Kimliği ve Kent Konseyleri”; 13.45 – 15.15’te “Kent Kimliği, Kentli Hakları ve Katılım Hukuku”, “Çevre ve İklim Değişikliği”, “Geleceğin Kentleri ve Kent Konseyleri”; 15.30 – 17.00’de ise “Göç ve Kentler”, “Çevre ve İklim Değişikliği” konularında oturumlar gerçekleştirilecek. Ayrıca 20 Kasım Cumartesi günü 17.30 – 18.30 saatlerinde Türkiye Kent Konseyleri Birliği Devir Teslim Töreni yapılacak.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu