İlçe HaberleriDünyadan HaberlerSpor

3. SINDIRGI YÜREĞİL ŞERİF PEHLİVAN YAĞLI GÜREŞLERİ GERÇEKLEŞTİ

2018 Yağlı güreş sezonunun ilk güreşleri Balıkesir’in Sındırgı ilçesi Yüreğil Mahallesinde gerçekleşti. Üç yıldan bu yana düzenlenen güreşlere Yüreğil mahallesinde doğan 1946-1947 tarihi Kırkpınar Başpehlivanı Şerif Pehlivan’ın ismi verildi.

15 yıl aradan sonra 2016 yılında ilk kez düzenlenen Yüreğil Şerif Pehlivan Yağlı güreşlerinin bu yıl üçüncüsü düzenlendi. Düzenlenen müsabakalarda pehlivanlar ege bölgesinde 2018 yılının ilk yağlı güreşini gerçekleştirdi. Hava muhalefetine rağmen binlerce güreş sever kadını, yaşlısı, genci ve çocuğu ile Er meydanını doldurdu.

Dört Kırkpınar Başpehlivanı’nın katıldığı güreşte Türkiye’nin farklı bölgelerinden yüzlerce güreşçi katıldı. Kıran kırana geçen mücadelenin ardından Yüreğil Şerif Pehlivan Güreşlerinin baş pehlivanlığını Orhan Okulu kazandı. Yüreğil Şerif Pehlivan Yağlı Güreşlerinin ağalık ihalesi de geçen yıl olduğu gibi eski pehlivanlardan iş adamı Tahir Karaman’a kaldı.

Baş pehlivana altın madalyanın yanında 3000 yıllık kültür olan ve Sındırgı’nın altını olarak nitelendirilen Yağcıbedir halısı hediye edildi. Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ata sporunu yaşatmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek “ Bir yılda iki güreş yapan ender ilçeler arasında yer alıyoruz. Kırkpınar başpehlivanımız Şerif Pehlivan anısına düzenlediğimiz Yüreğil yağlı güreşleri ve festivalimizde yer alan Yağcıbedir yağlı güreşleri ile başpehlivanları ilçemizde ağırlıyoruz. Kadını ve erkeği ile er meydanı doluyor, güreşler kıran kırana geçiyor. Bunun yanında 120 lisanslı güreşçimizin olduğu güreş kulübümüzde de geleceğin Şerif Pahlivanları, Mehmet Ali Yağcıları yetişiyor. Güreşlerimizde olsun etkinliklerimizde olsun Belediye bütçemize de külfet oluşturmuyoruz. Sponsor firmalarımız çoğaldı. Sağolsunlar onlar da destek veriyorlar. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu