Gündemİlçe Haberleri

30 AĞUSTOS BURHANİYE’DE COŞKUYLA KUTLANDI

30 Ağustos Zaferinin 97. yılında Burhaniye’de düzenlenen kutlamalar, Kaymakamlık makamında tebrik töreniyle başladı. Burhaniye Kaymakamı Hüseyin Öner, Garnizon Komutanı Tp. Binbaşı Mustafa Kıraç ve Belediye Başkanı Ali Kemal Devecilerin, tebrikleri kabul etmesinden sonra, Burhaniye meydanda çelenk törenine geçildi.

Cumhuriyet meydanında düzenlenen törende Atatürk anıtına Kaymakamlık, Garnizon ve Belediye Başkanlığı çelenkleri konuldu. Çelenk merasiminden sonra Kaymakam Hüseyin Öner, Garnizon Komutanı Bn. Mustafa Kıraç ve Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, araçlara binerek asker ve vatandaşları selamlayarak bayramlarını kutladı.
Düzenlenen törenlerde Burhaniye Belediyesi Gençlik Merkezi ve Misya Sanat Merkezi ayrı ayrı Halk oyunları gösterileri düzenledi. Şiir dinletilerinin de yapıldığı program sonrası kortej düzenlendi.
Zafer Bayramı törenleri kapsamında akşam fener alayı düzenlendi. Eski kütüphane önünden başlayan fener alayına katılan yaklaşık 3 bin kişi ellerinde meşale ve bayraklarla birlikte marşlar eşliğinde meydana doğru yürüyüşe geçti. Dev Türk bayrağının açıldığı yürüyüşe Kaymakam Hüseyin Öner, Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler ve Garnizon Komutanı Tp. Binbaşı Mustafa Kıraç öncülük etti.
Meydan da devam eden coşkulu kutlamalar Gençlik Merkezinin düzenlediği halk oyunları ile sürdü. Alanı dolduran binlerce kişi daha sonra Göksel Doğançay’ın konseriyle eğlendi. Konserde konuşan Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler “Bu akşam laik demokratik Türkiye Cumhuriyeti kurulması için Atatürk ve arkadaşlarının kurtuluş mücadelesini önemli ayağıydı. Büyük taarruz. Atatürk Sakarya savaşından sonra bu gizli harekâtı hazırlamak için çalıştı 26 Ağustos da işgalcileri ülkeden atmak için bu büyük taarruzu başlattı. Taarruz Afyonda başladı. 30 Ağustos da Dumlupınar da bitti. 10 gün için de 400km. düşmanla savaşarak İzmir’e gelip Yunanlıları denize püskürterek savaşı bitirdi. Burada laik demokratik bir Türkiye Cumhuriyeti varsa büyük taarruzdandır. Cumhuriyeti korumak hepimizin görevidir. Atatürk ve silah arkadaşlarını büyük minnetle anıyoruz. Bundan sonra çocuklarımıza bu ülkeyi ilelebet yaşatmak için çalışacağız” dedi. Konuşmasının sonunda Doğançay’a teşekkür eden Deveciler ayrıca sanatçıya Plaket ve içinde yöresel ürünlerin bulunduğu bir sepet hediye etti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu