GündemSiyaset

“30 AĞUSTOS ZAFERİMİZ, TÜRK MİLLETİ’NİN KURTULUŞ ZAFERİDİR ”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, 30 Ağustos Zafer Bayramını milletçe coşku ve gururla kutladıklarını söyledi.

 

 

Ahmet Akın 30 Ağustos ile ilgili, “Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde Anadolu’da başlatılan Kurtuluş Savaşı’nın hedefine ulaştığını duyuran Büyük Taarruz ve Başkomutan Meydan Savaşı, Türk Milleti’nin bağımsızlığı için neleri göze alabileceğini en anlamlı biçimde ortaya koymuştur” diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Türk Milletinin ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutlarken açıklamasında, “Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Bandırma vapuruyla Samsun’a çıkışı ile ilk adımı atılan bağımsızlık ve özgürlük mücadelemiz, Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Savaşı ile bizlere gurur veren büyük bir zaferle sonuçlanmıştır.
Kahraman Ordumuz, vatanımızın ve milletimizin içinde bulunduğu zor koşullarda milletimizle kenetlenerek, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ni müjdeleyen en büyük zaferi kazanmıştır. Tarihte eşine az rastlanır kahramanlık destanımız 30 Ağustos Zaferimiz milletimizin geleceğini etkileyen çok önemli bir dönüm noktasıdır. 30 Ağustos Zaferi, Türkiye Cumhuriyeti’nin hiç sönmeyecek bir güneş gibi doğuşunu müjdelemiştir.” dedi.

 

 

“Kurtuluş ateşinin yakıldığı Balıkesir, bu destanda en büyük rolü oynayan şehrimizdir”

 

 

Ahmet Akın konuşmasına, “Bu zaferle Türk Milleti için umutsuzluğu sona ermiş, özlemleri düş olmaktan çıkmıştır. Türk Milleti için yeni ve aydınlık bir dönem başlamıştır. Kurtuluş ateşinin yakıldığı Balıkesir, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında en büyük rolü oynayan, kahramanlık destanının yazılmasına büyük katkıları olmuş şehrimizdir. Türkiye Cumhuriyeti şehri olan Balıkesir sonsuza kadar Cumhuriyet şehri olarak kalacak ve Balıkesirliler sonsuza dek Cumhuriyete sahip çıkacaktır. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda, başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Atatürk ve O’nun silâh arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını, Aziz Şehitlerimizi, Gazilerimizi saygı ve gönül borcuyla anıyorum. Yüce Türk Milletinin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun.” Sözleri ile son verdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu