30 İlde Siber Suç Operasyonu, Balıkesir ve İstanbul’da Çete Çökertildi!
Kişisel verileri yasa dışı yollarla ele geçiren ve satan çete üyeleri yakalandı!

30 İlde Siber Suç Operasyonu, Balıkesir ve İstanbul’da Çete Çökertildi!
Operasyonda çok sayıda dijital materyal, uyuşturucu ve tarihi eser ele geçirildi
EGM’den Siber Suç Çetelerine Darbe: 30 İlde “Panel” Operasyonu
Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde yürütülen “Panel” operasyonu, 30 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Siber suç örgütü üyelerinin, kamu kurumları, kuruluşlar ve vatandaşlara ait kişisel verileri yasa dışı yollarla ele geçirerek kullandıkları veya satışını yaptıkları tespit edildi.

Soruşturma kapsamında 12 Mart 2025’te Balıkesir ve İstanbul’daki 4 adrese yapılan baskınlarda çok sayıda dijital materyal, uyuşturucu madde ve tarihi eser ele geçirildi.
Balıkesir ve İstanbul’da Ele Geçirilenler
Operasyon kapsamında düzenlenen adreslerde yapılan aramalarda:
- 3 adet bilgisayar, 1 adet laptop, 10 adet cep telefonu
- 1 adet hafıza kartı, 6 adet SIM kart, 1 adet harddisk
- 47 adet (49,85 gram) skunk maddesi, 13 adet sentetik ecza maddesi
- 1 adet maden tarama dedektörü
- 306 adet tarihi eser madeni para
ele geçirildi.
3 Şahıs Tutuklandı
Operasyon kapsamında yakalanan şüpheliler, adli mercilere sevk edildi. Yapılan değerlendirme sonucunda, 3 kişi kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme veya yayma suçundan tutuklandı.
EGM: Siber Suçlarla Mücadele Kararlılıkla Sürüyor
Emniyet yetkilileri, asayiş ve kamu düzeninin sağlanması, suçların azaltılması ve suçluların yakalanmasına yönelik çalışmaların aralıksız devam edeceğini vurguladı.
Bülten
CHP’den Olağanüstü Kurultay Kararı