GündemEkonomiTürkiye Gündemi

30 YILIN EN BÜYÜK YATIRIMI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in de katılım sağladığı SOCAR Star Rafinerisi açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu.

Rafinerinin son 30 yılın en büyük reel sektör yatırımı olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu rafine Türkiye’nin en büyük yerlileştirme projesidir” dedi.

“27 YILI GERİDE BIRAKTI”

Cumhurbaşkanı Erdoğan; “ Sözlerimin başında Azerbaycan’ın 18 Ekim bağımsızlık gününü tebrik ediyorum. Sovyetler Birliği’nin dağılması ardından bağımsızlığını ilan eden Azerbaycan 27. yılını geride bıraktı. Bizim son devletimiz oluşu gibi kardeşlerimizin de en genç devletidir. Bakü’nün kurtuluşunun 100. yılı için oradaydım. Heyecanla gururla izledim. Türk ve Azerbaycanlı kardeşlerimiz geçmişte omuz omuza çarpıştığı gibi, bugün de omuz omuza yürüdü”dedi. Çeşitli kaynaklardan edinilen bilgiye göre Erdoğan “Bu geçit töreni iki ülke arasındaki işbirliğinin bir nişanesiydi. Bugün dünyada tescil edilen ilişkilerimizi bir adım öteye taşıyoruz. Bugün Star Rafinerisi’nin açılışı ile Azerbaycan’la ilişkilerimizi sadece hamaset ve siyaset boyutunda bırakmadan ekonomik boyutunu da güçlendiriyoruz. Daha önce Bakü-Tiflis-Ceyhan, Bakü-Tiflis-Erzurum boru hatlarını hayata geçirmiştik. Bu projelere bölgesel ve küresel etkisi olan TANAP’ı da projelerimize ekledik. Bugün açılışını yaptığımız Star Rafinerisi ile bir adım daha atıyoruz ve stratejik ortaklığımızı daha da güçlendirmiş oluyoruz. Dünyanın ticaret savaşları ve krizlerle sarsıldığı dönemde birer birer açılış yaptığımız projelerle ülkelerimizin ortak hedeflerine yaklaştırdığını düşünüyorum. Her şeyden önce Star Rafinerisi 6.3 milyar dolarlık bir yatırım”ifadesini kullandı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu