GündemKöşe Yazıları

31 MARTTA SANDIK BİZİ BEKLER…

Şehirde oturan değerli hemşerilerim; önümüzde ki süreçte, 31 Mart  seçimlerinde yurt genelinde güneşli ve sıcak havalara merhaba diyeceğiz. Hele ki 31 Mart günü güneş bir de kendini gösterirse çoluk çocuk piknik alanlarına gitmek ya da sahil kenarında denize karşı oturmak eminim ki çok güzel olacak. Ama tüm bunları yapmadan önce bir dakika düşünün ve o gün sizi yerelde yönetecek olanları seçeceğiniz ve tüm yurt genelinde çok önemli bir milli görevi yerinize getireceğinizi hatırlayın. Hangi partiye oy verecekseniz verin yeterki kayıtlı olduğunuz sandığa gidin ve size verilen bu milli ve yerli görevi yerine getirin. Burada tüm dostlarıma, beni düşman görenlere, akrabalarıma, komşularıma,sanatdaşlarıma açık çağrıda bulunuyorum. Bir seçimin sonucu kadar,seçime katılımın sayısı da çok önemlidir. Bu seçimde kendi kaderimizi çizeceğiz ve gelecekte beş yıl boyunca memleketimizde bizi yönetecek kişiyi belirleyeceğiz. Memleketimizin kaderini çizeceğiz. Bu topraklarda büyüyecek olan çocuklarımızın geleceğini belirleyeceğiz.

Köylerde oturan emekçi kardeşlerim,abilerim, teyzelerim. Sizin için durum biraz daha farklı. Sizler bağınızda,bahçenizde,tarlanızda ekmeğinizin peşinde olacaksınız.Sizler 31 Mart gününe belki sabahın ilk ışıkları ile başlamış olacaksınız. Tarlalarınızda güneşin ışıkları tepeye geldiğinde kanter içinde ekmeğinizin peşinde olacaksınız. İşte bu durumda sizler şehirde ki vatandaşlarımızın piknik keyfinden yada sahil zevkinden ayıracağı fedakarlıktan çok daha fazlasını verip çalışma vaktinizden ayıracağınız birkaç saat ile bu milli ve yerli görevinizi gerçekleştireceksiniz. Ve kuşkusuz ki şehirde ki vatandaşlarımıza nazaran daha büyük bir fedakarlık örneği göstereceksiniz. Sizlere gelecekte yetişecek çocuğum için teşekkürü bir borç biliyorum. O gün lütfen sandığa gelin ve görevinizi yapıp oylarınızı kulllanınız.

Aslına bakarsanız şehirli olun, köylü olun tüm vatandaşlarımızın ve memleketimizin bir kaderi 31 Martta yapılacak olan seçimlerde belirlenecek. 31 Mart Pazar günü sandığa gitmeye üşenenler,sandığa küsenler, oyunu kullanmayanlar; ortaya çıkacak  sonucun başta memleketimiz Balıkesir olmak üzere ülke genelinde  yaşatacağı sorunların baş mimarı olacağı gibi, ülkemize ve memleketimize getireceği güzelliklerden de sadaka olarak yaralanacaklardır. Bir kardeşiniz olarak açıkça belirtmek isterim ki kaderimizi biz belirlemeliyiz ve buna asla seyirci kalmamalıyız. 31 Martta yapılacak olan seçimlerde köylümü de kentlimi de milli ve yerli görevlerinizi yapmanız için sandığa davet ediyorum… Özlediğimiz refahı ve huzuru yaşamak için bize verilen bu görevi alnımızın akı ile başarmak için hayatımızdan vereceğimiz birkaç saatlik zahmete değmez mi? Kendi kaderimizi kendi ellerimizde. Bile isteye kaderimize başkalarının yöne vermesini izin vermeyelim ve sandıkta tercihimizi yapalım.

************************************

Bana her konuda fikir ve önerilerinizi yazabileceğinizi sakın unutmayın dostlar sevgi ile kalın.
İletişim için; onurayan@hotmail.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu