GündemTürkiye Gündemi

4 EYLÜL SONRASI DÜĞÜNLER YASAK MI?

4 EYLÜL SONRASI DÜĞÜNLER YASAK MI?

 

İçişleri Bakanlığından 81 ile düğün yasakları hakkında genelge!

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 İl Valiliğine gönderilen “Covid-19 Tedbirleri” konulu ek genelge ile net hale geldi. Artan vaka sayılarına bağlı olarak yoğun olan düğünlerin yasaklanıp yasaklanmayacağı konusu düğün sezonu oluşu nedeniyle merak ediliyordu.

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu’nda alınan tavsiye kararları ve Başkan Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda İçişleri Bakanlığı’ndan düğün, nişan, nikah ve kına gecesi organizasyonlarına yönelik  önemli kararlar alındı. Peki, düğünler yasaklandı mı, iptal mı oldu? İşte, İçişleri Bakanlığı’nın kararı…

81 İl İçin Yasaklar Genişletildi

Daha önce 14 ilde izin verilmeyen sokak/köy düğünü, sünnet düğünü, kına gecesi, nişan vb. etkinliklere , 4 Eylül Cuma gününden itibaren ülke genelinde yapılmasına müsaade edilmeyecek.

Düğünler nikah merasimi şeklinde yapılabilecek, düğün ve nikahlar en fazla 1 saatte tamamlanacak.

Nikah merasimi şeklindeki düğün veya nikahlarda oyun oynanması ve dans edilmesine, toplu yemek dahil olmak üzere her türlü yiyecek-içecek servisi/ikramı yapılmasına izin verilmeyecek.

Gelinle damadın birinci ve ikinci derece yakını olmayan 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile 15 yaş altı çocukların düğünlere ve nikah törenlerine katılması yasaklanacak.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu