4 GÜNLÜK SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI MI GELİYOR?

Bakanlar Kurulundan 23 Nisan’da 4 günlük sokağa çıkma yasağı kararı çıkacak mı? Bu sorunun yanıtı Bakanlar Kurulu toplantısı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapacağı ulusa sesleniş konuşması ile belli olacak.
Bilindiği üzere, havaların ısınması nedeni ile insanların etkilenip dışarı çıkmalarının önüne geçmek için, son iki hafta sonu 360 büyükşehir ve Zonguldak’ta sokağa çıkma yasağı getirilmişti.
Tüm dünyada Covid-19 (Koronavirüs) ile ilgili tedbirler uygulanırken, ülkemizde de bu çerçevede son dakika gelişmeleri de yaşanıyor. 23 Nisan’da da benzer bir uygulamanın yapılıp yapılmayacağı, toplu halde dışarı çıkmayı önlemek ve izolasyonu sağlamak adına dört günlük sokağa çıkma yasağı gelip gelmeyeceği tartışılıyor.
Şayet 4 günlük yasak ilan edilirse İstanbul, Ankara, İzmir, Konya, Bursa gibi illerin de olduğu 30 büyükşehir ve Zonguldak’ta 23 Nisan Perşembe, 24 Nisan Cuma, 25 Nisan Cumartesi ve 26 Nisan Pazar sokağa çıkmak yasak olacak.
Bakanlar Kurulu’nun bugün yapacağı toplantıda, kritik maddeler arasında, 23 Nisan’da sokağa çıkma yasağı olup olmayacağı da gündemde. Sabah Gazetesi’nin haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında ‘Ulusa Sesleniş’ konuşması yaparak alınan kararları açıklayacağı belirtiliyor. Sabah Gazetesi’nin resmi sitesinde yer alan habere göre, 23-24-25-26 Nisan tarihlerinin Ramazan öncesine denk gelmesi nedeniyle marketlerde yığılma olabileceği ihtimali göz önüne alındığı ve sokağa çıkma yasağı durumuna sıcak bakılmadığı ifade ediliyor. Haberde yer alan ayrıntıya ikinci formül olarak 23 – 24 Nisan’da yoğunluğu azaltmak amacıyla sadece marketlerin ve fırınların açık olması değerlendiriliyor.
Kamil Akyürek