406 Solan Hayata 406 Fidan
Bandırma’da Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde 406 Fidan Dikildi
406 Solan Hayata 406 Fidan
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Balıkesir’in Bandırma ilçesinde anlamlı bir etkinlik düzenlendi. Katledilen kadın ve çocukların anısına 406 fidan toprakla buluştu.
Gençeral Balcı Çamlığı’nda gerçekleştirilen etkinlikte, kadınlara yönelik şiddet konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla fidan dikimi yapıldı. Bandırma Belediyesi öncülüğünde düzenlenen etkinliğe Belediye Başkanı Dursun Mirza, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, kadın sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. “Doğayı Yaşat, Kadını Yaşat” sloganıyla düzenlenen etkinlikte 2024 yılı içinde hayatını kaybeden 406 kadın için 406 fidan dikildi.
“Kadına şiddeti asla kabul etmiyoruz”
Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, yaptığı konuşmada kadına yönelik şiddetin bireysel ve toplumsal boyutlarına dikkat çekerek şunları söyledi:
“2024 yılı ne yazık ki 406 kadının katledildiği bir yıl oldu. Bu acı tablo, kadına şiddetin geldiği boyutu gözler önüne seriyor. Kadına yönelik şiddetin hiçbir türünü kabul etmiyoruz. Bu mücadele yalnızca bir günle sınırlı kalmamalı, yaşamın her alanında devam etmelidir.”
Mirza, etkinlik kapsamında başlatılan fidan dikimi projesinin de
önemine vurgu yaptı:
“Şiddete maruz kalan her kadının anısını yaşatmak için bir fidan
dikiyoruz. Bu fidanlar, küçük ve sembolik değil; büyük ve yetişmiş
fidanlar. Hem doğaya katkı sağlamak hem de bu konuda kalıcı bir
farkındalık oluşturmak istiyoruz.”
Toplumsal farkındalık vurgusu
Etkinliğe katılan kadın sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar, kadına yönelik şiddetin son bulması için dayanışma mesajları verdi. Şiddet mağdurlarının unutulmaması gerektiğini ifade eden katılımcılar, etkinlikte yer almanın bu mücadelenin bir parçası olduğunu belirtti. Program, fidanların toprakla buluşturulmasıyla sona erdi. Dikilen fidanların, hem doğanın korunmasına hem de şiddet mağduru kadınların anısını yaşatmaya katkı sağlaması hedefleniyor.
Haber: Bülten