Balıkesir’de 49 Mahalle Yolundan 38'i Ulaşıma Açıldı
Balıkesir Valiliği, 22 Şubat 2025 günü gece saatlerinden itibaren ilimizin kuzey kesimlerinde etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle kapanan 49 kırsal mahalle yolundan 38'inin ulaşıma açıldığını açıkladı.

Balıkesir’de 49 Mahalle Yolundan 38’i Ulaşıma Açıldı
Balıkesir Valiliği, 22 Şubat 2025 günü gece saatlerinden itibaren ilimizin kuzey kesimlerinde etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle kapanan 49 kırsal mahalle yolundan 38’inin ulaşıma açıldığını açıkladı.
Balıkesir Valiliği, 22 Şubat 2025 günü gece saatlerinden itibaren ilimizin kuzey kesimlerinde etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle kapanan 49 kırsal mahalle yolundan 38’inin ulaşıma açıldığını açıkladı. Halen kapalı durumda olan 11 kırsal mahalle yolunun açılma çalışmalarının ise aralıksız devam ettiği belirtildi.
Açıklamada, başta İstanbul-İzmir Otoyolu olmak üzere, il sınırları içindeki ana güzergâhlarda yolların açık olduğu ve tuzlama çalışmalarının ekipler tarafından sürdürüldüğü ifade edildi. Ayrıca, karla mücadele kapsamında Balıkesir genelinde toplam 1.440 ton tuz ve 120 ton solüsyon kullanıldığı aktarıldı.
Valilik, karla mücadele çalışmalarına katılan ekipler hakkında da bilgiler verdi. Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü’ne ait 66 araç ve 124 personel, Büyükşehir Belediyesi’ne ait 246 araç ve 402 personel, İl Jandarma Komutanlığı’na ait 111 araç ve 332 personel, İl Emniyet Müdürlüğü’ne ait 35 araç ve 78 personel, AFAD’a ait 3 araç ve 26 personel, İl Sağlık Müdürlüğü’ne ait 70 araç ve 213 personel olmak üzere toplamda 531 araç ve 1.175 personel, karla mücadele çalışmalarında görev almakta olduğu belirtildi.
Bülten
Balıkesir Valisi Ustaoğlu’ndan Karayollarında Kış Tedbirleri İncelemesi