GündemKöşe Yazıları

50 bin yeni milyonerimiz var…

Hesabında 1 milyon lira veya üzeri parası olan mudi sayısı, ocak-ağustos döneminde 53 bin 439 kişi artarak 192 bin 419’a ulaştı. Milyoner başına düşen yaklaşık 6 milyon 647 bin lira mevduat düşüyor.

Milyoner sayısı 8 ayda 50 bin arttı. Hesabında 1 milyon lira veya üzeri parası olan mudi sayısı, ocak-ağustos döneminde 53 bin 439 kişi artarak 192 bin 419’a ulaştı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) verilerine göre ağustos sonu itibarıyla milyonerlerin bankalardaki toplam mevduatı 1 trilyon 279 milyar 70 milyon liraya yükseldi.

Milyoner başına düşen ortalama mevduat, yaklaşık 6 milyon 647 bin lira olarak hesaplandı. Hesabında 1 milyon lira veya üzeri parası olan mudi sayısı, Temmuz 2018 itibariyle bir önceki yılın aynı ayına göre 27 bin 45 kişi artarak 166 bin 25’e yükselmişti.

Demek ki ülkede kriz miriz yok. Yeni milyonerlerimiz oldu. Bunlar daha da artacak, ekonomik göstergeler bunu doğrular nitelikte.

Siz pazardaki zamlara, marketlerdeki denetimlere, gelen zamcıklara aldanmayın sakın. Bunlar hep dış güçlerin ve stokçuların oyunu. Veriler yalan mı söylüyor? Milyoner sayımız arttı. Hangi ülkede insanlar bu kadar kısa sürede zengin olabiliyor? Refah ve zenginler içerisinde yaşıyoruz. Kimileri de fabrikalarına kilit vuruyor. Kimileri işçi çıkartıyor, ücretsiz izine ayırıyor. Ama bunlar önemli değil zengin sayımız arttı. Türkiye en hızlı milyoner artışını yaşıyor şu sıralarda. Neden peki? Ekonomi iyi de ondan. Ekonomisi iyi olmayanın zengini olur mu hiç..

Hadi, hayırlı haftalar..

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu