GündemEkonomiTürkiye Gündemi

50 Peynirli Şehir Balıkesir Peynirlerini SOGEP İle Üretecek

50 Peynirli Şehir Balıkesir Peynirlerini SOGEP İle Üretecek

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinesinde yürütülen Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Güney Marmara Kalkınma Ajansı’na (GMKA) sunularak başarılı olan “50 Peynirli Şehrim” isimli proje için imzalar atıldı.

 

3 50Peynirsogep

 

İMZALAR ATILDI

İmza töreni Balıkesir Valisi ve GMKA Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Şıldak, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, İvrindi Belediye Başkanı Yusuf Cengiz, Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, Balıkesir Birlikleri A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Özen, GMKA Genel Sekreteri Abdullah Güç, proje sorumluları ile GMKA uzmanlarının katılımı ile gerçekleştirildi.

Balıkesir’in Yöresel Peynirleri İstihdama Kapı Açıyor

Proje kapsamında göç veren ilçelerin; tarım ve hayvancılık gelirinin artması, kalkınmanın hızlanması, kadın kooperatiflerinin desteklenmesi ile istihdam ve ekonomik gelirlerinin artması sağlanması bekleniyor.

22 Kişi İstihdam İle Kadın Kooperatiflerine Destek Sağlanacak

4 ana temel üzerine kurgulanan proje ile İvrindi, Kepsut, Sındırgı Belediyelerinde butik mandıralar kurulacak; Balıkesir Birlikler A.Ş tarafından sütler toplanacak; kadın kooperatifleri tarafından sütler işlenecek ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Havran Belediyesi içerisindeki satış noktalarından üretilen peynirlerin satışı gerçekleştirilecek. 22 kişinin istihdam edilmesi beklenen proje ile; Balıkesir ilinin İvrindi, Kepsut, Havran ve Sındırgı ilçelerinde bulunan birliklere üye 4.590 adet süt üreticisi, 2 adet mevcut, 1 adet yeni kurulacak kadın kooperatiflerinin fayda sağlaması bekleniyor.HABER: NURSİMA AKYÜREK

 

4 50Peynirsogep

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu