GündemGörüntülü Haberlerİlçe Haberleri

50 yıldır gözü gibi sakladığı altınlarını telefon dolandırıcılarına kaptırdı

BALIKESİR’in Edremit ilçesince telefon dolandırıcılarına kanan 75 yaşındaki Bedriye Şimşek, çeyizinden kalan ve 50 yıldır sakladığı 100 bin lira değerindeki altın ve 7 bin lirasını dolandırıcılara kaptırdı.

 

Edremit’te Turhan Bey Mahallesi’ndeki tek katlı evinde hasta oğlu ile birlikte yaşayan Bedriye Şimşek, ev telefonunu arayarak kendilerini polis, hakim ve savcı olarak tanıtan dolandırıcılar, bankadaki hesabından bir miktar parasının teröristler tarafından alındığı yalanıyla evdeki altınları teslim etmesini istedi. Tutuklanmaktan korkan yaşlı kadın, 7 bin lira nakit para ve yaklaşık 100 bin lira değerindeki altınları dolandırıcılara elleriyle teslim etti. Dolandırıcının sözlerine inanan Şimşek, çeyizinden kalan ve daha sonra aldığı köstek tabir edilen 2 metre zincir, 2 tane ucunda küçük altın bulunan kelepçe şeklinde bilezik, 2 tane Adana Burması olmak üzere toplam 7 bilezik, oğluna ait zincir, 1 bileklik, 1 yüzük ile 7 bin lirayı poşete doldurdu.

Şimşek tüm gün açık tuttuğu telefonu dolandırıcıların söylemesi üzerine akşamüzeri kapatır kapatmaz evinin kapısı çaldı. Şimşek, kapıya gelen dolandırıcıyı içeri aldı ve bir süre direndikten sonra bira daha fazla dayanamayan Bedriye Şimşek, yere yığılarak kafasını salondaki kanepeye çarptı. Çarpma ile birlikte sersemleşen Şimşek’e altınlarını almaya gelen genç su içirerek yardım ettikten sonra poşet içersindeki altınları alarak kayıplara karıştı. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan Şimşek, durumu polise bildirdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu