GündemTürkiye Gündemi

5G Sistemine Yerli Ve Milli İmkanlarla Geçiliyor

5G Sistemine Yerli Ve Milli İmkanlarla Geçiliyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, 5G sistemine yerli ve milli imkanlarla geçeceklerini belirtti. Karaismailoğlu, “Projemizin ilk fazı martta tamamlıyor. Tüm fazları tamamladığımızda alnımızın akı ile 5G’ye geçeceğiz.” dedi.

“TARİHİ BİR DÖNÜŞÜM SÜRECİ”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nda (BTK) gerçekleştirilen Haberleşme Teknolojileri Kümelenmesi Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, Türkiye’de bilişim ve iletişim sektörünün altyapı çalışmalarında yerli ve milli donanım ve yazılıma geçiş adı verilen tarihi bir dönüşüm süreci yaşandığını söyledi.

TÜM FAZLAR TAMAMLANDIĞINDA

Karaismailoğlu, 5G altyapıları için kritik önemdeki 5G çekirdek şebeke, 5G baz istasyonu, 5G’ye özel yönetim, servis ile operasyon yazılım ürünlerinin, yerli ve milli imkanlarla geliştirildiğinin altını çizerek, “Cumhurbaşkanımızın da vurguladığı gibi, 5G sistemine yerli ve milli imkanlarla geçeceğiz ve bundan gurur duyuyoruz. Projemizin ilk fazı mart ayında tamamlanacak. Tüm fazları tamamladığımızda alnımızın akı ile 5G’ye geçeceğiz.” diye konuştu.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu