60 Yıl Sonra Kapanan Bir Dönem: Tarihi Okul Yıkılıyor!

60 Yıl Sonra Kapanan Bir Dönem: Tarihi Okul Yıkılıyor!

60 Yıl Sonra Kapanan Bir Dönem: Tarihi Okul Yıkılıyor!

Balıkesir’in Doğanpınar Mahallesi’nde 1960 yılında eğitim hayatına başlayan ilkokul, yıllar sonra tamamen yıkılıyor.

Balıkesir’in Bandırma ilçesine bağlı Doğanpınar Mahallesi, 1960 yılında eğitim hayatına başlayan Doğanpınar İlkokulu ile hatırlanıyordu. Ancak yıllar içinde azalan öğrenci sayısı ve taşımalı eğitimin başlamasıyla birlikte 1990 yılında kapanan okul binası, zamanla kullanılamaz hale geldi. Tarihi okul binası, ciddi şekilde tahrip olduktan sonra yıkılmasına karar verildi.

Tarihi Okul Yıkılıyor: Doğanpınar İlkokulu’nun Sonu Geldi

Doğanpınar İlkokulu, yaklaşık 35 yıl boyunca kullanılmadı ve yıllar içinde ciddi bir şekilde tahrip oldu. Çatısı çöken, camları kırılan, duvarlarında çatlaklar oluşan okul binası, zamanla köyün belleğinden de silinmeye başladı. Hem fiziki durumunun hem de güvenlik açılarının tehlikeli hale gelmesiyle, yıkım kararı alındı.

Köy halkı, eski okul binasını zaman zaman depo ve ortak kullanım alanı olarak kullanmaya çalışsa da, binanın çökme riski nedeniyle bu kullanım da mümkün olmadı.

Doğanpınar Mahallesi’ne Yeni Alan Geliyor

Doğanpınar Mahallesi Muhtarı Metin Çetin, tarihi okul binasının en kısa sürede yıkılacağını ve yerine yeni bir ortak kullanım alanı yapılacağını belirtti. Mahalle sakinleri, yıkımın ardından bu alanın köy halkına daha verimli şekilde hizmet vereceğini umuyor.

Mahallede Büyük Hüzün: Bir Dönem Kapanıyor

Doğanpınar İlkokulu, 1960 yılından bu yana birçok anıya tanıklık etti ve köy halkı için özel bir yere sahipti. Okulun yıkılması, Doğanpınar Mahallesi’nde büyük bir hüzne yol açtı. Bir zamanlar eğitim hayatının merkezi olan bu okul binası, köy halkının kolektif belleğini de temsil ediyordu.

İha

Bu habere de göz atın. TIKLA OKU

60 Yıl Sonra Kapanan Bir Dönem: Tarihi Okul Yıkılıyor!