GündemÖzel Haberler

Akıncılar Mahallesi İlgi Bekliyor

Bu haftaki Muhtar konuğumuz, Akıncılar Mahallesi’nin “Güler yüzlü” Muhtarı Fatma Ilgar oldu. Ilgar, Mahallesinin sorunlarını anlattı. Mahalle sakinlerinin beklentilerini dile getirdi. Gençlere önerilerde bulundu.

Akıncılar’da 5bin kişi yaşıyor

Karesi Belediyesine bağlı Akıncılar Mahallesinde yaklaşık 5 bin kişi yaşıyor. Mahallede çok sayıda işyeri var. Mahalleye yeni gelen Mülteci aileler, Muhtara kimlik bildiriminde bulunmadığı için Mahallede kaç mülteci ailenin olduğu bilinmiyor. Akıncılar Mahallesinde tarihi bina olarak Hamidiye Camii bulunuyor. Mahalle sınırları içinde bulunan Sanayi bölgesinde çok sayıda terk edilmiş bakımsız işyeri ve bina var. Muhtar Ilgar, Gece Mahallenin sessiz ve tenha kalması sebebiyle bu bölgeye gece madde bağımlıların geldiğini, vatandaşları rahatsız ettiğini söyledi.

Kentsel dönüşüm olmadı

Mahallede bulunan bakımsız, kötü görünümlü binalar olduğunu anlatan Ilgar, kötü görünümlü binaların, görsel kirliliğini engelleyecek Dış Binalar Bakım Yönetmeliği getirilmesini istedi.

Bir dönem Kentsel Dönüşüm ilan edilen Akıncılar Mahallesinde, bir çok kişinin evini bırakıp gitmemesi nedeniyle Kentsel Dönüşümün kaldığını anlatan Ilgar, Belediyelerle ilişkisinin iyi olduğunu, çöplerin zamanında toplandığını belirtti.

 

TEDAŞ ve TELEKOM’dan şikayet var

Muhtar Ilgar, Mahalle sakinlerinden kendisine TEDAŞ ve Türk TELEKOM’dan şikayet geldiğini dile getirerek, TEDAŞ’a arıza bildiren kişinin otomatik santral tarafından çeşitli numaralar yönlendirildiğini, bağlanmanın zorlaştığını kendisine aktardığını söyledi. Ayrıca, arızalı sokak lambalarının, geç değiştirildiği konusunda da şikayetlerin yapıldığını ifade etti. Aynı şikayetlerin TÜRK TELEKOM içinde geçerli olduğunu, arızaların giderilmesi için 15 gün beklenildiğini dile getiren Muhtar Ilgar, Mahallenin en büyük sorunu olarak “İşsizliği” gösterdi.

Cami İçin Yardım Topladık

Ilgar, diğer Mahalle Muhtarları ile arasının iyi olduğunu, dayanışma içinde olduklarını söyledi.

3 Dönemdir Muhtarlık yaptığını anlatan Ilgar, Mahallede bulunan Hamidiye Camii’si için yardım parası toplandığını, toplanan yardım paraları ile akan çatının tamir ettirildiğini ifade etti.Camii çevresinin yeşillendirilmesi, çiçek ekilmesini isteyen Ilgar, bu konuda çok sayıda vatandaştan müracaat olduğunu, Camii’nin bakımı için Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir’den yardım istediğini olumlu yanıt aldığını ifade ederek, Kaymakam Demir’e teşekkür etti.

Çay deresi kokuyor

Ilgar, Mahalle sakinlerinden kendisine çok sayıda “Çay Deresinde lağım kokusu var” şikayeti geldiğini söyledi.

Mahallede bulunan yol ve kaldırımlarının bakım istediğini belirtti.

 

Gençlere öneriler

Ilgar, konuşmasının sonunda bugünün gençleri, yarınların geleceği olan gençlere şu önerilerde bulundu: “Okuyun, spor yapın. En az bir Yabancı Dil öğrenin. Teknolojiyi takip edin.  Vatanınızı, bayrağınızı, milletinizi sevin. Büyüklerinize saygılı olun.”

Mahalle sakinlerine mesaj

Ilgar, Mahalle halkına seslenerek, binalarına sahip çıkmalarını istedi. Görüntü kirliliğine neden olan binaların tamir ve bakımlarını, boya badana işlerinin yaptırılmasını talep etti. “Herkes, kapısının önüne sahip çıksın” mesajı veren Ilgar, son olarak Mahallesine oyun parkı ve yeşil alan yapılmasını istedi. Cengiz Güner

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu