GündemDünyadan Haberlerİlçe Haberleri

7 Güzel Adam’a Vefa

7 Güzel Adam’a Vefa

 

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Asım’ın Nesli Gençlik Buluşmaları projesi çerçevesinde, 7 Güzel Adam olarak tanınan şair ve yazarlar ‘Mezarları başında’ anıldı.

 

ÇEŞİTLİ İLLERDE ETKİNLİKLER DÜZENLENDİ

“Asım’ın Nesli Gençlik Buluşmaları” projesine yeni bir boyut kazandırdı. Türk edebiyatında önemli bir yeri olan ve ‘7 Güzel Adam’ olarak tanınan şair ve yazarları gençlere anlatmak amacıyla düzenlenen ‘Asım’ın Nesli 7 Güzel Adamın İzinde’ projesi, 30 gencin katılımıyla gerçekleştirildi.İHA’dan elde edilen bilgilere göre proje doğrultusunda sırasıyla Balıkesir, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Ankara ve İstanbul illerinde çeşitli etkinlikler düzenlendi.

 

7 Guzel Adama Vefa 2

 

BALIKESİR’DE ALAADDİN ÖZDENÖREN’İN KABİRLERİ ZİYARET EDİLDİ

Proje, 7 Güzel Adam’ın Kahramanmaraş’ta birlikte okudukları Maraş Lisesi ziyareti ile başladı. Sırasıyla; Şanlıurfa’da Mehmet Akif İnan, Ankara’da Nuri Pakdil, İstanbul’da Cahit Zarifoğlu, Sezai Karakoç, Erdem Beyazıt ve Rasim Özdenören ile Balıkesir’de Alaaddin Özdenören’in kabirleri ziyaret edildi. Proje çerçevesinde; Ankara’da Türkiye Yazarlar Birliği ofisi, İstanbul’da 7 Güzel Adam ve Öncüler Kütüphanesi ve Balıkesir’de Ahmet Kot Millet Kütüphanesi’ne de gidildi.

 

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu